Radionica izrade hipertoničnih kapi (spreja) za nos

27. novembar u 18 h

S hladnijim vremenom stižu češće prehlade, upale sinusa i grla, te otežano disanje zbog začepljenog nosa. Ako ne uspemo u prevenciji i ako naši sinusi pokleknu pred izazovima, spas pronalazimo u kapima za nos koje nam bar malo olakšavaju disanje, spavanje i življenje s prehladom.

No, kako se ne bismo trebali okretati konvencionalnim varijantama koje u sebi sadrže sastojke koji nisu dobijeni iz prirodnih izvora, pripremamo “domaće” prirodne kapi koje možemo koristiti kao prvu pomoć svih simptoma gripa, prehlade i sezonskih alergija.

Kapi će osnažiti imunitet organizma, ublažiti bol nadraženog grla, iritaciju sluznice nosa te upale disajnih puteva (otežano disanje).

Na praktičnoj radionici aromaterapije Izrada prirodnih kapi za nos, naučićemo kako napraviti kapi / sprej za nos koristeći prirodne sastojke. U takvom 100% prirodnom hipertoničnom rastvoru koji čisti disajne puteve nosa i olakšava disanje, mogu uživati svi, od dece do starijih.

Zbog svog jedinstvenog i 100% prirodnog sastava, u ovim kapima (spreju) uživaće cela porodica – bebe, deca, odrasli!

Sigurno je kako nezavisno od toga da li reč o virusnoj, ili bakterijskoj infekciji, roditelj može ublažiti neugodne simptome poput začepljenog nosa, suvog i nadražujućeg ili mokrog i produktivnog kašlja primenom aromaterapije. Isto tako, moguće je olakšati detetu san, umanjiti mišićnu bol, ojačati detetov imunološki sistem te ubrzati tok oporavka deteta pomoću eteričnih ulja primerenih deci predškolskog i školskog uzrasta.

Kotizacija: 2 500 dinara

Trajanje: Sat i trideset minuta

Prijave obavezne na mejl: holisticka.akademija@gmail.com

Poklon popusti na masaže!

Izaberite jednu od deset vrsta masaža koje imamo u ponudi.

Zakažite svoj termin i iskoristite specijalni poklon popust od 10 do 15% koji traje u periodu od 7. do 14. novembra.

Nemojte propustiti Mustafu Kumrala, našeg gosta iz Turske, u čijim masažama svi rado uživamo.

Ukoliko osećate manjak energije, ili pojačan stres, isprobajte Reiki – metodu prirodnog isceljenja, samopomoći i eliminacije stresa.

Detox-relax masaža

Detoks-relax masaža je kombinacija thai-akupresure i relaks masaže aromatičnim uljima. Akupresurom se tretiraju bolna mesta i područja oko njih, a aromatičnim uljem se podstiče drenaža i izbacivanje toksina iz celog tela. Trajanje: 60-75 minuta (cena 2500 promotivna, puna cena je 3000 dinara). Posebna ponuda – masaža za dvoje – 5500 dinara.

zajednicke-meditacije-a-web

Zajedničke grupne meditacije

PODIGNIMO SVEST BEOGRADA KROZ ZAJEDNIČKE GRUPNE MEDITACIJE

-samo miran pojedinac stvara mirnu i sredjenu svest-

Svakog prvog petka u mesecu od 20 h.

Vidimo se 2. novembra!

Meditacija je besplatna a mogu joj prisustvovati svi koji su inicirani u transcendentalnu meditaciju ili su prisustvovali nekoj od vođenih meditacija u našem prostoru. Prijava obavezna na mejl: holisticka.akademija@gmail.com

Tantra – ljubavna ekstaza sa životom

NEDELJA, 25. novembar u 18 h

Joga, vežbe disanja, pevanje mantri, ples, ljubavna meditacija i predavanje na temu:

“Tantra – ljubavna ekstaza sa životom”

Cilj ove radionice je da nam pruži iskstvo ljubavne ekstaze. Da nas podseti na najlepša stanja koja doživljavamo. Stanja inspiracije, kreativnosti, zaljubljenosti, ljubavi, stvaranja.

Ako nas čitavo društvo trenira u stanjima straha i brige, možda se mi možemo odlučiti da se treniramo u nekim drugim stanjima. Mi smo bića koja zaljubljenost, ekstatičnost, kreativnost nazivaju iluzijom ali nikada takvu osudu nismo dali našem strahu, našem bolu i ljutnji…

Ovakav “trening” nam može unaprediti odnose, kako ljubavno-erotske tako i prijateljske i sve druge. Može nas voditi ka samospoznaji i promeniti iz korena sve što u svoj život privlačimo, reprogramirajući nas na pozitivniji stav prema životu.

Savremena tehnologija je dostigla nivoe iz naših naučnofantastičnih filmova ali naše srce je još zbunjeno pred osnovnim pitanjima seksualnosti, ljubavi, partnerstva.

Čas joge vodi Maja Popov, učitelj joge i meditacije: http://majapopov.com/maja-popov/
Ostatak programa vodi Dragana Balić, instruktor joge i meditacije, dugogodišnji praktičar kundalini tantre: http://majapopov.com/dragana-balic/

Cena radionice je 2000 rsd. Sve rane prijave, do srede 21.11., imaju cenu sa popustom (1500 rsd). Svaka žena koja na radionicu dovede muškarca, (partnera, brata, prijatelja…) dobija ekstra popust, pa je cena 1000 rsd.

POSEBNA PREPORUKA ZA PAROVE.

ZA NJIH NA KRAJU SPECIJALAN DODATAK.

Kirtan veče

Četvrtak, 8. novembar u 20 h

Ovo je veče slavljenja vrhovnog principa srcem. Ovo je veče duhovne muzike, jedinstva u slavlju, ljubavi i radosti.

Cenu za ovaj dogadjaj odredjuje Vaše srce. Preporučena donacija (ali ne obavezna) je 500 rsd.

Obavezna prijava na: holisticka.akademija@gmail.com

Uvodno predavanje o Reikiju

Uvodno predavanje o Reikiju – metodi prirodnog isceljivanja, samopomoći i eliminacije stresa

Predavanje vodi Denis Tomović, učitelj Reikija i saradnik Holističke akademije

Petak, 2. novembar u 19 h

Sigurno vam se mnogo puta desilo da instinktivno stavite dlan na bolno mesto na telu, kako biste pokušali da bol eliminišete ili da ga barem ublažite.

To je instinktivna reakcija, potpuno prirodna za sve nas. Pri tom se može osetiti toplota iz dlanova, ili kako često kažemo „nekakva energija“.
E baš ta energija protiče kroz naša tela, od trenutka kada smo začeti, a drevne, pogotovo dalekoistočne kulture, koristile su je za lečenje još davno pre rođenja Isusa Hrista.

Reiki je metoda isceljivanja, koje se sprovodi polaganjem ruku na telo i kanalisanjem Univerzalne, životne energije kroz njih. Reiki metoda nema štetnih efekata a njenu efikasnost prepoznalo je i Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, koje ju je ozvaničilo, kao jednu od metoda alternativne medicine, čija je korist u podizanju opšteg kvaliteta zdravlja.

Trenutno u svetu, Reiki važi za „metodu broj jedan“ u redukciji stresa i nije poznata ni jedna druga metoda koja se može tako brzo i lako naučiti i primeniti na sebi ili bližnjima.

Način povezivanja sa Univerzalnom energijom kao i primena različitih tehnika Reikija, izuzetno je jednostavan i intuitivan. Svako, bez obzira na uzrast, pol, verska i druga ubeđenja podjednako lako može razumeti i uklopiti ovu drevnu veštinu isceljivanja u svoje svakodnevne aktivnosti. Ova jednostavnost u obuci i primeni Reikija ni malo ne utiče na njegovu funkcionalnost i efikasnost.

Redovnom primenom ili bolje rečeno, redovnim kontaktom sa Reikijem, postepeno se duh, um i telo dovode u ravnotežu. Kao rezultat toga, kvalitet zdravlja i života uopšteno, podiže se na jedan mnogo viši nivo, što nam daje slobodu da izrazimo božansku kreativnost i potencijal koji nosimo u sebi.

Između ostalog Reiki se može koristiti:

 • u cilju fizičkog, mentalnog i emotivnog isceljenja sebe i drugih
 • kao dopuna drugim tretmanima i terapijama kako savremene tako i alternativne medicine
 • za lako suočavanje sa stresnim situacijama kao što su: ispiti, razgovori za posao, javni nastupi, itd.
 • radi postizanja veće kreativnosti, poboljšanja pamćenja, boljeg učenja i unapređenja drugih mentalnih ili emocionalnih osobina
 • za postizanje boljih sportskih rezultata, kao i lakšeg saniranja sportskih povreda
 • za isceljivanje biljaka i životinja
 • za energizovanje vode i hrane
 • u cilju duhovnog i ličnog razvoja, razvoja saosećanja, mudrosti, strpljenja i boljeg razumevanja tuđih potreba
 • u cilju rešavanja problema u međuljudskim odnosima
 • da nađete najbolje rešenje određenog problema
 • da budete srećni, bezbedni i da uvek idete pravim životnim putem.

Tokom predavanja dobićete odgovore na pitanja:

 • Šta je to Reiki i kako on funkcioniše?
 • U čemu vam može pomoći Reiki i kako ga možete ugraditi u svakodnevne aktivnosti?
 • Kako se sprovodi Reiki obuka – inicijacija i šta možete očekivati nakon nje?
 • Koji su to Reiki principi?
 • Kako izgleda tretman za sebe – autotretman i kako pružiti pomoć drugima?

Kao i na mnoga druga pitanja koja uključuju neke druge mogućnosti primene Reikija u radu sa biljkama, životinjama, kristalima, na postizanju ciljeva itd.

Ovo predavanje biće informativnog karaktera ali istovremeno i deo obuke ukoliko se za nju odlučite. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete predavanju ali ipak želite da prođete Reiki obuku, više detalja o Reikiju možeta saznati ako pročitate skraćenu verziju priručnika koji se dobija tokom obuke, putem linka:

https://drive.google.com/open?id=1Ml8-f3_l8GFUAn2UvJeXKzQAbZ6kjpJj

Takođe, preporučujemo, da ukoliko to već niste, do obuke probate barem jedan Reiki tretman, uverite se u njegov relaksirajući efekat i time lakše odlučite da li je Reiki za vas, što zaista verujemo da jeste.

Uvodno predavanje o Reikiju je besplatno i održaće se u petak 2. novembra19 do 20:30 časova.

Obuka za praktičare prvog stepena Reikija košta 12.000 dinara, i ukoliko se odlučite da je uplatite u terminu predavanja, ostvarićete popust od 10%.

Obuka se izvodi individualno ili u manjim grupama (do pet osoba), pa je moguće da termin obuke bude prilagođen vašim mogućnostima, o čemu ćete se dogovoriti sa Reiki učiteljem nakon predavanja.

Reiki obuka podrazumeva teoretski deo, proces inicijacije odnosno usklađivanja energetskog kanala sa Reiki energijom, a nakon toga i praktični deo, gde će se učiti i odmah probati kako se izvodi tretman za sebe i druge.

Obuka traje u proseku četiri sata, a konkretno zavisi od toga, da li je individualna ili grupna.

Nakon obuke, svaki polaznik će dobiti priručnik za lakši samostalni rad, kao i diplomu o završenoj obuci a takođeće biti obezbeđena i dva besplatna termina individualnih konsultacija sa Reiki učiteljem u trajanju od po 45 minuta.

Posebna pogodnost je što se tokom obuke za prvi stepen Usui reikija, kao poklon, vrši i obuka za brzo i efikasno povezivanje sa Arhanđelom Mihailom a takođe i za primenu njegovog energetskog zraka, u svim slučajevima kada je vama ili vašim bližnjima potrebna energetska zaštita, vođstvo na duhovnom putu, oslobađanje od strahova, raskidanje energetske vezanosti za ljude i situacije koji nas iscrpljuju i još mnogo toga.

Ukoliko ste već Reiki praktičar i želite obuku nekog od viših nivoa, možete nas kontaktirati radi uslova i dogovora.

Ritual prizivanja čestitih predaka

Obred prizivanja Egungun – čašćenje čestitih predaka

Za podršku i pomoć našim precima, reciklažu nasleđenog za nas, podršku i izgradnju zdrave baze, temelja, korene našeg života. (Afrički šamanizam – Ifa filozofija očuvana u Joruba narodu).

Mi smo plodovi na stablu naših predaka.

Rad sa principom drevnih predaka je rad sa stablom i korenom našeg postojanja, zaceljivanje prošlosti, život u sadašnjosti oslobođen ponavljanja prošlih trauma, neuspeha, patnje, izgradnju budućnosti kao kontinuiteta sadašnjosti nastale kroz intervenciju i duhovni rad za bolje sutra.

To je iskazivanje naše zahvalnosti onima pre nas i naša obaveza prema generacijama iza nas. Mi danas smo most između prošlosti i budućnosti. Naše juče definiše današnjost, naša današnjost izgrađuje sutrašnjicu.

Setićemo se naših umrlih, onih od kojih smo nastali, asistiraćemo im da završe svoje nezavršene cikluse i pređu na bolji nivo u svetu predaka. Filtriraćemo nasleđeno kod nas na polju duhovnog, mentalnog, emotivnog i fizičkog.

Daćemo svoj doprinos poboljšanju i boljoj bazi našim budućim generacijama.

Ritual će se izvesti u sinhronizaciji sa veličanstvenim obredom u Nigeriji, Abeokuta, Oduduwatemplu, festivalom kulta Egungun koji će se izvoditi u Sloveniji, i obredom prizivanja (darivanja) u Beogradu.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i iskoristite multi-internacionalni rad s konceptom časnih predaka, da asistirate Vašim precima, sebi, svojoj porodici i onima koji će doći posle Vas.

Ritual će se izvesti u Holističkoj akademiji Maya, Takovska 45a, u četvrtak 1. novembra u 17 h.

Prijave slati na mejl: holisticka.akademija@gmail.com

Cena je na bazi dobrovoljnih priloga pomoću kojih će se finansirati obred u Nigeriji (preporučena donacija je 20 evra).
Izvodi ga Mateja Tomšič Akengen, Ifa sveštenica, Iya-Agan vrhovna sveštenica kulta predaka, šamanka. Duhovni orijentator, terapeut, edukator.

Koncept duhovne genetike i čestitih predaka

Svi smo mi živi zbog postojanja genetike i predaka koji stvaraju bazu našeg postojanja. Jednako kao što je genetika jedinimogući put da se fizički rodimo, taj genetski materijal utiče i određuje i naše emocije, um i u velikoj meri sve što nam se događa u životu. Želeli mi to ili ne, slični smo našim precima jer smo sastavljeni iz njih i istog smo stabla plod. Nasledili smo dobre stvari, a i one koje nisu zanimljive za nas, niti za naše potomke.

Mnogim ljudima se ponavljaju kroz život drame, bolesti, uspesi ili neuspesi koji su se u prošlosti već desili. Čak se i kolektivno ciklično ponavljaju sudbine naroda, kao što su ratovi i siromaštvo.

Časnim precima smo predani da imamo uz sebe zdravu podršku, da filtriramo genetski materijal našeg života, da asistiramo našim precima kao dušama u prelazima i reciklaži, da se brinemo kroz koncept napretka kako bi sledećoj generaciji bilo još bolje, a to znači da im ne ostavljamo svoj teret i teret prethodnih generacija.

Kult Egungun je predanost poštovanja onih univerzalnih predaka ovog univerzuma, koji su tokom ovog života postigli samorealizaciju, materijalizovali svoju predodređenu sudbinu na najbolji mogući način, predstavljaju one izmene kvaliteta i vrednosti koje su častoljubive: mudrost, sigurnost, podrška, ljubav, briga za budući porod, transformacija, isceljivanje, napredak. Kult častoljubivih predaka predstavlja sve ono pozitivno što se u istoriji čovečanstva realizovalo.

Kult časnih predaka slavimo kako ne bismo trošili svoje dragoceno vreme i život na ponavljanje sudbina naših predaka. Nezavršeni ciklusi, neizlečene emocije su kao otadžbina, kao bašta; isto kao što nasledimo materijalno imanje ili kredite, tako nasleđujemo i sve ostalo. Pokušavajući da zatvorimo te cikluse kroz naš život, budući da smo svesni da li su naši ili ne, jeste invazija na naše sopstveno vreme, ono vreme koje nam je potrebno da posvetimo realizovanju naših individualnih snova.

Upoznavanje rada sa časnim precima je zanimljivo za sve – od roditelja, onih koji bi želeli živeti svoj život uz podršku i na zdravim temeljima, do terapeuta koji se bave bilo kakvim isceljivanjem podsvesti ili prošlosti, jer mogu rad sa časnim precima ugraditi u svoj rad i imati čitavu “armiju” asistenata.

Mateja Tomšič Akengen, Iya Agon vrhovna sveštenica kulta predaka. Kao terapeut za rad sa genetikom, podsvešću, razrešavanjem situacija iz prošlosti koji imaju uticaj na sadašnjost, svoje znanje neprekidno gradi i dopunjuje. Od regresoterapije, Timeline healing-a, šamanskih tehnika za rad sa prošlošću (npr. vračanja delova duše) i povezivanja sa isceljujućom snagom onih koji su živeli ovde pre nas, do filozofije i razumevanja koncepta duše, prirode i principa univerzuma. Širina pristupa omogućuje da se čoveku asistira na njemu i njegovoj individualnosti prilagođen način.

Duhovnost nije tehnika – to je celovitost razumevanja individualnog puta i život sam.

Duhovni rad je samo pomoćnik čoveku da on sam razume, istražuje, živi, okuša, uči – jer put je bitniji od cilja.

Ovom prilikom fokus rada sa časnim precima je oslobađanje sadašnjosti od zarobljenosti u prošlosti preko pomoći onih predaka koje možemo upotrebiti kao oslonac.

Vikend seminar sa Jadrankom Miklecom

Ako ste ljubitelj joge i duhovnog razvoja ili joga instruktor, seminar sa Jadrankom Miklecom, jednim od najvećih učitelja joge u regionu i Evropi vam sa radošću preporučujemo.

Tema seminara:

Temeljni principi ispravnog vežbanja yoga asana i pranayame, temeljeni na drevnim tekstovima o yogi (Yoga sutre Patanđalija, Viđnjanabhairava, Bhagavad Gita, Sankhya, Hatha Yoga Pradipika, …) i najnovijim spoznajama kineziologije i fiziologije. Yoga vežbe za zdravlje kičme.

PROGRAM:

 1. Yoga filozofija, Yoga psihologija i etika yoga učitelja (MAHARISHI PATANJALI YOGA SUTRE: Y.S. I. 5-11 AKTIVNOST UMA Y.S. II. 1-9 KRIJE I KLEŠE – YOGA PSIHOLOGIJA)
 2. Asana, Kriya, Mudra, Bandha, i druge tradicionalne yoga vežbe
  • PRINCIPI ASANA I PRANAYAMA: TEORIJA I PRAKSA
  • POZDRAV SUNCU – PRAKTIKOVANJE VARIJACIJE 1
  • POZDRAV SUNCU – VARIJACIJA
  • YOGA ASANE – OSNOVNI NIZ
  • UDIYANA BANDHA
 3. Pranayama (BHASTRIKA PRANAYAMA; ANULOMA VILOMA (NADISHODHANA); SURYABHEDANA; CHANDRABHEDANA)
 4. Terapeutski pristup Asana i Pranayame (YOGA VEŽBE ZA KIČMU – KURS 1)
 5. Metodologija podučavanja

Više informacija i prijava na: holisticka.akademija@gmail.com

događaji

Arhiva

Kontaktirajte nas

 • Holistička akademija Maya
 • Takovska 45a/I
 • 11000 Beograd
 • Tel: +381 65 870 4513
 • holisticka.akademija@gmail.com

Vaše ime

Vaša mejl adresa

Vaša poruka

2834,2745,2812,2820,2808,2816,2819,2745,2769,2745,2815,2822,2819,2816,2826,2827,2816,2810,2818,2808,2757,2808,2818,2808,2811,2812,2820,2816,2817,2808,2775,2814,2820,2808,2816,2819,2757,2810,2822,2820,2745,2755,2745,2826,2828,2809,2817,2812,2810,2827,2745,2769,2745,2786,2822,2821,2827,2808,2818,2827,2743,2826,2827,2825,2808,2821,2816,2810,2808,2743,2826,2808,2743,2826,2808,2817,2827,2808,2745,2836

Parking za posetioce je obezbeđen u garaži u ulici Vojvode Dobrnjca i na mapi je označen crvenim markerom.

Copyright 2017 © All Rights Reserved

Čas vođene meditacije i vežbi disanja, 16.11. u 20 h.AKTUELNOSTI
+ +