galerija1

Individualna joga

Zakazivanje na 063558981 - Maja

Kretanje je važno za zdravlje tela i duha, to je priroda života. Nedostatak kretanja guši život. Osobe koje se kreću više zdravije su od onih koje se malo kreću. Naše je telo uglavnom sastavljeno od tečnosti. Slaba i nedovoljna cirkulacija telesnih sokova je poput ustajale bare, koja pogoduje razvoju mnogih bakterija i mikroorganizama koji zagađuju telo i uzrokuju bolesti. Dobra cirkulacija telesnih tečnosti je poput planinskog brzaka, čista je i bogata kiseonikom i ostalim korisnim i hranljivim sastojcima za zdravlje organizma. Za podsticanje cirkulacije telesnih tečnosti važno je kretanje. Kretanje tela ne sme biti prenaporno, da izazove napetost, stres i iscrpljenost. Terapeutska yoga se prilagođava pojedincu u odnosu na njegovo stanje, godine i mogućnosti tela.

Probudite životnu energiju

Vežbe yoga položaja i yoga disanja jačaju lokomotorni sistem, unapređuju koštano tkivo i pomažu održavanju zdravlja kičmenog stuba, uravnotežuju funkcije metabolizma, imunog i nervnog sistema, poboljšavaju cirkulaciju svih telesnih sokova, povoljno deluju na disajni, probavni i urinogenitalni sistem, neutrališu umor, napetost i stres te unapređuju mentalno zdravlje. Pravilno odabrani i povezani u sled yoga položaji istežu, razgibavaju, oživljavaju i opuštaju svaki deo tela.

Usled napetosti i ukrućenosti mišića i ligamenata, te neispravnog držanja, stvara se zatvorenost i pritisak, iskrivljenje prirodne strukture nekih vitalnih područja tela, kao što su kičmeni stub, grudni koš, karlica, zglobovi ruku, kolena, kukova itd. Zato je jako važno naučiti telo da se redovno dubinski opušta i regeneriše.