Ajurvedske masaže

Ajurvedska masaža

Da li ste ikada razmišljali o telu kao reci koja teče, a ne kao o nečemu čvrstom i nepomičnom? Ako jeste, pravilno ste razmišljali. Jer telo je reka u koju se svaki čas uliva i izliva energija, praveći nove atome i stanice formiraju naš izgled i kvalitet celog bića. Ajurveda nas uči da na taj tok možemo uticati, menjati ga, pojačati protočnost i iskoristiti u našu korist. 

Marma

Marma tačke su vitalne tačke tela i nalaze se na presecima glavnih fizičkih tokova kao što su ligamenti, zglobovi, žile, živci energetskih tokova. Ti preseci su izrazito važna i osetljiva mesta. Stimulacija ovih tačaka je marma terapija koja se izvodi blagim dodirima i njome možemo isceliti celo telo i celo biće. Osim što ga isceljujemo, povećavamo nivo svesti, energije i povezujemo se sa višom snagom prirode.

Marma terapija se izvodi preko odeće.

Traje sat vremena.

Cena je 3000,00 dinara.

Marma

Abjanaga (Abhyanga)

Abjanga

Abjanaga (Abhyanga) je terapija celog tela toplim susamovim uljem. Efekti abjange su mnogobrojni, nabrojaćemo samo neke: uzemljuje, smiruje, poboljšava san; poboljšava varenje i cirkulaciju; dobra je za slabost mišića, artritis, uklještenja i druge bolesti koštano – zglobnog sistema. Snižava krvni pritisak.

 

Izvodi se na golom telu, osim donjeg veša.

Traje sat vremena uz pripremu od 15, 20 minuta.

Cena je 3500,00 dinara.

Širodara (Shirodhara)

 

Širodara (Shirodhara) je terapija kojom toplo susamovo ulje teče niz čelo i glavu. Dobra je za nesanicu i otpuštanje nagomilanog stresa, za depresivna stanja i ostale psihičke probleme. Osnažuje nerve. Takođe je dobra za oči. Za sve poremećaje vata elementa.

 

Potrebno je skinuti samo odeću sa gornjeg dela tela.

 

Traje sat vremena.

 

Cena je 3000,00 plus klijent donosi 2 litra susamovog svetlog hladno – ceđenog nerafinisanog ulja ili ako ne želite time da se bavite cena je 6000,00 dinara i u tom slučaju je plaćanje avansno. 

 

Potrebno je unapred zakazati tretman.

Širodara
Terapeut

Danijela Jelesijević

Danijela Jelesijević je učitelj Happiness programa u Art of Livingu. Jogom i meditacijom se bavi više od 10 godina. Od pre 3 godine radi ajurvedske terapije, masaže. U Evropskom Art of Living centru u Nemačkoj kroz obuku od strane renomiranih Indijskih doktora ajurvede je stekla znanje i diplomu ajurvedskog terapeuta.