VUMFIT – Fitnes za žene

vumfit-0-web

Da li želiš za 6 nedelja da promeniš svoj život?
Da li želiš da se osećaš kao prava žena, harmonična, snažna i privlačna?
Da li želiš da počneš novi život, bez nevoljnog mokrenja, hemoroida, prolapsa i sličnog?
Da li želiš da postaneš boginja za svog partnera?
Da li želiš da se osećaš gazdaricom svog života koja svaki dan posvećuje vreme za svoj razvoj, zdravlje i sreću?

Ako je odgovor – DA, čekam te na Vumfitu!

Novogodišnje joga putovanje

SASVIM POSEBNA NOVA 2020. GODINA!

Prilika da napraviš sve drugačije.
Prvi korak?

Pridruži nam se i okreni novi list u svom životu. 31.12.2019. – 02.01.2020

Šta je to što biste poželeli sebi za Novu godinu?

Odvoji  2 minuta za sebe. Razmisli na trenutak o ovoj 2019. godini i o svim onim stvarima koje si želeo da uradiš a možda nisi čak ni pokušao ili si odložio za neku drugu priliku, za neku sledeću godinu. Zapravo, uvereni smo da si spreman da živiš a ne da životariš  u 2020. Samo ti nedostaje malo prave podrške, drugačiji pristup. Kako ti se čini ideja da naučiš način da na vreme, pravilno iskreiraš korake za novu 2020 godinu? Da uz dah i pokrete dovedeš se u stanje ravnoteže i mira. I hrabro zakoračiš u 2020.

Godinu 2019. ćemo završiti snažnim poštovanjem prema svome telu, a “rad na sebi počinje od tela. Joga je idealna jer pored fizičkog aspekta smiruje misli, vraća nas u ravnotežu, podmlađuje i uliva energiju”, sa takvom energijom zaplovićemo u Novogodišnju noć. Usporite i pridružite nam se na Novogodišnjem laganom joga času uz tehnike disanja i opuštanja koje nas iz stresa, tenzije i brzine vraćaju u centar, koje nas balansiraju, energizuju i daju mir i stabilnost. (Vežbe su namenjene svim nivoima fizičke spremnosti, uključujući i početnike.)

Novogodišnja Joga nidra biće obogaćena divnim zvucima harfe, čas  ćemo završiti nešto pre ponoći iseljujućom joga nidrom uz zvuke harfe. Harfa je redak i plemenit instrument koji pleni svojom pojavom i izmamljuje uzdahe. Slušanje harfe deluje sjajno na čovekovu psihu, a opuštajuće vibracije koje ona poklanja pozitivno utiču na čoveka. Ovakva muzika u kombinaciji sa vežbanjem joge, iz iskustva Sanje Čolić, daju sjajne rezultate.

Harfu  ce nam predstaviti harfistkinja Željka Milošević. Kao harfista radila je i u jednom od najpoznatijih hotela na svetu „Burj al arab“ u Dubaiju. Predsednik je kao i projektni i finansijski menadžer asocijacija umetnika “Art Mreža”  i „Kulturni centar mladih Vojvodine“.

Prvi januar 2020. započećemo radionicom iz mojih snova – Moja 2020! Jedan od veselih, kreativnih načina da usmerimo svoju 2020. u smeru u kojem mi to želimo. Na radionici 01.01. izrađivaćemo svoj mapu želja za 2020. na jedan drugačiji način. U ugodnom okruženju i vođeni sigurnom rukom imaćete mogućnost staviti na jedno mesto sve što želite za sebe u godini ispred vas. Vaše želje, snove, put kojim želite iči. Čega želite više, a čega manje u toj godini. Postoje li kakve emocije, uverenja koja vam stoje na putu da to ostvarite i napravite  put kako doći do ostvarenja vaše godine is snova. Sanjaćemo , pisati, osećati, prepoznavati, uklanjati i napraviti korake koji će nam dati početni zamah za divnu 2020. Upravo onakvu kakvu smo i poželeli. Ukoliko samo napravimo mapu želja i mislimo o njoj to neće promeniti vaš život. Način na koji mislite važan je – on utiče na to kako se osećate i ponašate. Pozitivno razmišljanje deluje samo onda kada je u odnosu sa pozitivnim koracima. Prvi korak je da ostvesetite vaše želje  snove i korake kako to postići.

Smeštaj – Spoj lepote, komfora i relaksacije

Hotel Zepter – Vrhunska usluga i udobnost

Luksuzni i moderan hotel Drina, kategorije 4****, je smešten u samom centru Bajine Bašte u neposrednoj blizini reke Drine, po kojoj i nosi ime, planine Tare i manastira Rača. Osim savršenih uslova za aktivan i opuštajući odmor, hotel Drina nudi i sve pogodnosti za savršen odmor van gradske vreve. S obzirom na bogatstvo kulturno-istorijskih i prirodnih resursa u okolini, za goste hotela organizuju se razni izleti po Nacionalnom parku Tara.

Na ovom Novogodišnjem programu  vaše  voditeljice, domaćice i prijateljice biće:

Sanja Čolić

“Svoje znanje sticala sam preko osamnaest godina i učila od najboljih učitelja u regionu, kako iz sveta joge tako i iz drugih oblasti, učestvovala na različitim radionicama vrhunskih učitelja. Specijalizovala sam se za hatha i za terapeutsku jogu kao  i individualni pristup vežbanju. Osmislila sam svoju metodu rada koja je zasnovana na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu s njegovom ličnošću, fiziologijom, godinama, stanjem i potrebama kroz celovito i svestrano formiranje svakodnevnih navika. Poslednjih godinu dana živim izmedju Srbije i Balija i organizujem  edukativne i business događaje kroz putovanja u regionu a i šire”.

Dubravka  Fazlić

“Posljednje desetljeće svog života posvetila sam učenju veština koje zovemo soft skils, kako bih mogla živeti život u kojem ja kontroliram stres, misli i emocije. Nakon toga, moj život je ispunjen svrhom i unutrašnjim mirom. Umeće brige o sebi set je veština i tehnika koje danas podučavam. Ja sam poduzetnik, terapeutski svetnik, coach i učitelj meditacije”.

 

 

Cena Novogodišnjeg programa je 288 eur  i obuvata:

 • Dva noćenja u dvokrevetnim sobama u hotelu Drina Zepter sa doručkom na bazi švedskog stola
 • Dve Gala Novogodišnje večere uz muzički program
 • Novogodišnji yoga čas
 • Yoga nidra praćena zvucima harfe
 • Prvojanuarsku radionicu sa kojom ćemo zakoračiti u nove radne pobede…

Cena ne uključuje prevoz do Bajine Bašte i paket pića uz obroke, boravišnu taksu od 1,5 eur  kao i fakultativne aktivnosti.

Za  02.01.2020. spremile smo vam jedan zanimljiv izlet do poznate destilerije u kraju.

Rezervacije se plaćaju do 21.11.2019. u iznosu od 150 eur.

Račun za uplatu rezervacije  115-0003816257742-68 ili za plaćanja iz inostranstva RS35115000381625774268 Swifft:AAAARSBG

Smeštajni kapacitet je ograničen. Ostatak iznosa se uplaćuje na licu mesta.
UPLAĆENA REZERVACIJA, U SLUČAJU SPREČENOSTI DOLASKA, SE NE VRAĆA, A PRENOSIVA JE NA DRUGO LICE.

ZA REZERVACIJU KONTAKTIRATI:

holisticka.akademija@gmail.com

Telefon: 0658704513

 

Zahvalne smo što ćete nam se pridružiti.

To je ono što bi vam i Deda Mraz želeo!

“Zvučna kupka” Nevene Nikolić

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo gostovanje drage Nevene Nikolić. U nedelju 27.10. sa početkom u 19 h održaće se “Zvučna kupka”.

Zvuk je u različitim kulturama i tradicijama poznat kao alat za isceljenje i koristi se u te svrhe već hiljadama godina: mantre u Aziji, Icaro (isceljujuće melodije) u Centralnoj i Južnoj Americi, čak i Pitagora spominje različite intervale i frekvencije koje sve za svoju svrhu imaju jedno, a to je da dovedu čoveka od stanja disbalansa u stanje potpune ravnoteže i balansa.

Šta je to zvučna kupka?

To je istovremeno i tehnika duboke relaksacije, meditativna metoda i isceljujuća praksa. Zvučna kupka je kupanje u zvuku, uranjanje u vibraciju, masaža zvučnim talasima, čišćenje različitim frekvencijama.

Kako izgleda?

Zvučni tretman je istovremeno i pasivno iskustvo, ali osoba takođe učestvuje u njemu. Pasivni aspekt se ogleda kroz relaksaciju i opuštanje koji omogućavaju polazniku da se otvori i postane receptor za zvuk. Tada osoba preuzima učešće u tretmanu tako što svesno sluša i upija sve vibracije i različite tonove što je dovodi do izmenjenog stanja svesti, potpunog mira i tišine. Tokom zvučne kupke se koriste različiti instrumenti – tibetanske zvučne posude, koši zvona, kišno drvo, flauta, itd. kombinacija zvukova i vibracija vas uvodi u specifično stanje.

Šta možete da očekujete?

Meditativno stanje duboke relaksacije. Različite senzacije u telu koje proizvode vibracije. Možda i emotivne reakcije. U svakom slučaju isustvo posle koga ćete se osećati čistije, odmornije i lakše. Učesnici svedoče o najrazličitijim iskustvima i senzacijama u toku seanse (toplotu, hladnoću, fizičku bol, prijatnost, različita emocionalna stanja, vizualizacije, itd.), ali na kraju svako oseća rasterećenje, relaksaciju, lakoću u telu i mir i jasnoću u umu, emocionalnu stabilnost i svežinu i povišen nivo energije.

Efekti zvučne kupke?

Različite frekvencije, koje proizvode instrumenti tokom zvučne kupke, dokazano utiču na moždane talase. Beta talase (koji se javljaju u budnom stanju) menja u alfa talase (koji se javljaju kad smo opušteni), često i u teta talase (koji se javljaju u dubokoj meditaciji) ili čak delta talase (kada je moguće i isceljenje). Dobro je poznato da je većina bolesti povezana sa stresom. Zato tretmani relaksacije i otpuštanja stresa mogu biti vrlo delotvorni način preventive ili tretiranja bolesti. Terapije zvukom ne samo da pomažu kod fizičkih oboljenja već takođe balansiraju emocije i utišavaju preopterećen um. Efekti su osećaj mira i relaksacije koji često traju i vise dana nakon samog tretmana.

Sound healing može poboljšati stanje različitih oboljenja:

 • Autizam
 • Depresija
 • Anksioznost
 • Poremećaj pažnje
 • PTSP
 • Različiti bolovi u telu

Takođe može doneti:

 • Jasnoću u umu i osećaj balansa
 • Relakasaciju
 • Poboljšanu memoriju i koncentraciju
 • Poboljšan kvalitet sna
 • Jači imunitet
 • Razvijeniju kreativnost
 • Pojačanu pažnju i svest o sebi i okolini

Dobrodošli!

Volite sebe, živite život koji zaslužujete

Problemi su nekada očigledni, a nekada ih nismo svesni dok ne osetimo njihov uticaj na naš život. Loši periodi, kritične situacije, osećaj stagnacije i nezadovoljstva, nesigurnost, strah, neodlučnost i briga, prate svakoga od nas, bez obzira na to kako naš život “spolja” drugima izgleda.

Istina je da nam je baš u tim trenucima, potrebna pomoć i podrška da lakše, bolje i brže idemo napred ka životu koji zaslužujemo.

Dobro došli na pravo mesto za vas.

Ova radionica je do sada promenila živote mnogih koji su bili na istom mestu kao Ti sada. Jedinstven spoj znanja, vežbi, tehnika i metoda koje radionica nudi svim polaznicima daće vam odgovore i praktična rešenja na sledeća pitanja:

 1. Koje su to skrivene “sile” (misli, uverenja) koje pritajeno oblikuju naš život
 2. Kako da ih otkrijemo u sebi
 3. Kako da otklonimo skrivene blokade i da živimo život kakav zaslužujemo
 4. Kako da razumemo svoje emocije i reakcije, svoje porodične odnose i svoje telo koje trpi i sve pamti
 5. Kako da postavimo granice u odnosima i stvorimo dobre odnose sa svima sa kojima želimo – kako reći “Ne”, kome, kada i na koji način.

Razumećete sebe. Naučićete važne tehnike kako da prepoznate svoje potrebe i još važnije,kako da se zauzmete za sebe. Savladaćete prepreke koje vas spotiču. Napravićete veliki korak ka životu koji zaslužujete.

Prijave u Hipokrat Joga Studiju, putem telefona 063568605 ili putem emaila ksenija.dobremisli@gmail.com

Broj mesta je ograničen.

Rad sa vama je moja najveća inspiracija. Dođite da zajedno zakoračimo u divan život kakav zaslužujete”. Vaša Ksenija

p.s. program je zatvorenog tipa, a polaznici sami biraju šta će, kada i u kolikoj meri podeliti sa grupom.

Destres & Reset Retreat Dubrovnik

Odaberite četverodnevni program u Dubrovniku za koji biste željeli da traje zauvijek!

Osećate li se preopterećeno, iscrpljeno, kao da ste u začaranom krugu? Osećate li da ste spremni napraviti promenu i pritisnuti reset gumb u vašem životu? Potrebno vam je novo iskustvo u novom okruženju.

DRR u Dubrovniku idealno je rešenje za vas. Ovaj program kreiran je za sve. Za vas koji nemate prethodno iskustvo rada na sebi, kao i za vas koji žele produbiti i na novi način upoznati sebe.
Nudimo vam iskustveni program i duboko transformacijski proces vođen od strane najiskusnijih hrvatskih i međunarodnih praktičara u Dubrovniku.

Kada dopustimo da se odmorimo, resetujemo i napunimo baterije vraćamo se svojoj snazi i moći. Postajemo kreativniji, spremniji da donosimo hrabre odluke i da vidimo lepotu sveta oko nas. Kada zavolimo sebe i to što jesmo upravo tada postajemo inspiracija i svetlost za sebe i sve one koji nas okružuju. Tako stvaramo lepše mesto sebi za život.

Ovaj program pomaže nam da istražimo svoje telo i zaista osetimo što se tamo dešava kroz:

 • jutarnje joga satove, tehnike disanja i opuštanja koje nas iz stresa, tenzije i brzine vraćaju u centar, koje nas balansiraju daju mir i stabilnost. (Vežbe su namenjene svim nivoima fizičke spremnosti, uključujući i početnike, u trajanju od 90 min, a kombinacija su joge, neogena, Qigonga.)
 • vođena meditacija pored mora
 • večernja okupljanja gde ćemo uz vežbe relaksacije tj.vođenu yoga nidru spremiti se za relaksirajući i odmarajući san.

Program je osmišljen tako da bi zadovoljio sve vaše potrebe i jedino što se od vas traži fleksibilnost uma i aktivno delovanje.

Ovaj retreat je za vas jer želite:

 • preuzeti kontrolu nad svojim mislima i osećajima
 • otpustiti stres, žaljenje, teskobu, krivnju, bes
 • razviti ljubav i nežnost prema sebi i drugima
 • odvojiti malo vremena za sebe kako bi osetili unutarnji mir i uživanje u sadašnjem trenutku

Ponuda uključuje:

 • jutarnje joga sate i večernje meditacije
 • trening kako se nositi sa stresom
 • alate za razvijanje lične prakse koja će vam pomoći u svakodnevnom životu
 • trening kako prepoznati i locirati emocije
 • radionica “odmakni se od svog racionalnog uma”
 • tips & tricks kako se nositi sa stresnim situacijama da bi izbegli burnout

Možda biste želeli poneti sa sobom:

 • udobnu obuću i odeću
 • beležnicu ili notepad ako ćete nešto želeti pisati dok ste na DRR- u
 • patike ili cipele za hodanje

Dnevni raspored:

 • aktivnost
 • doručak
 • aktivnost
 • slobodno vreme
 • ručak
 • slobodno vreme
 • aktivnost
 • večera

Cena programa:

Ukupno 473 eura sa doručkom i transferom od aerodroma do hotela.

Uključeno u cenu:

 • smeštaj u dvokrevetnim sobama ( za jednokrevetne nadoplata)
 • detox doručak (hand made)
 • aktivnosti
 • transfer na/iz aerodroma

Nije uključeno u cijenu:

 • ručak i večera
 • individualna savetovanja

Malo o mindfulnessu:

“Svakog se jutra iznova rađamo. Ono što danas radimo je najvažnije. “

Trenutak u kojem svesno posmatramo svoje misli ili ponašanje je trenutak kada smo svesni ili mindful. Tek kada se maknemo iz poznatog okruženja možemo se početi odmarati i sebe gledati drugim očima. Tokom DRR upoznaćemo vas s nizom mindfulness tehnika. One će biti usmerene na negovanje mira. Istraživaćemo što znači biti pažljiv prema sebi. Primenjivaćemo tehnike mindfulness-a uključujući meditaciju. Imaćete priliku iskusiti praktičnu primenu u svakodnevnom životu. Na ovaj način čete razviti svoju sposobnost življenje u trenutku.

Vežbaćemo mindfulness u svakodnevnim jednostavnim aktivnostima poput jedenja i šetnje. Mindfulness je poput joge za um koji nam pomaže da uživamo u našoj svakodnevici.

Malo o jogi Nidra:

Ovom metodom uz joga nidru sa sankalpom (željom, odlukom) možemo premostiti svoje slabosti, loše osobine i navike, kao i duboko skrivene psihičke probleme. Ova nam tehnika također pomaže da premostimo one probleme čiji su koreni u podsvesti ali čiji efekti dosežu naš svesni nivo: nekontroliran bes, depresiju, komplekse ili strahove. Joga nidra deluje psihoterapeutski, donosi unutrašnju ispunjenost, samopouzdanje i snagu da se nosimo sa životom. Ima i veliki duhovni značaj, jer svojim najvišim nivoima vodi u samadi, najvišu svest, koja je krajnji cilj.

Vreme je da uzmemo stanku, napravimo nešto za sebe i prodišemo.
Sve prakse koje radimo sekularne su. DRR donet će vam alate koje možete odmah početi primenjivati. Razgovaraćemo i deliti svoja iskustva, misli o našim navikama, obrascima .. itd.

Smešteni smo u Vili Dard. Porodična villa koju vode četri divne setre. Udaljena je 5 minuta šetnom od starog grada Dubrovnik i najbliže plaže. Sobe su opremljne sa besplatnim wi-fi, klima, Tv i parking (potrebno rezervirati).

Rezervacija se plaća  u iznosu od 238 eur  do 10.10.2019. Ostatak do dolaska. Instukcije za plaćanje dobićete putem maila.

Dubravka: dubravka@dubravkafazlic.com

Sanja: office@sanjacolic.net

Ovaj vikend vaše savetnice, voditeljice, domačice i prijateljice biti će:

Sanja Čolić

Svoje znanje sticala sam preko osamnaest godina i učila od najboljih učitelja u regionu kako iz sveta joge tako i iz drugih oblasti, učestvovala na različitim radionicama vrhnskih učitelja.

“Specijalizovala sam se za hatha i za terapeutsku jogu kao  i individualni pristup vežbanju. Osmislila sam svoju metodu rada koja je zasnovana na individualnom pristupu svakom pojedincu u skladu s njegovom ličnošću, fiziologijom, godinama, stanjem i potrebama kroz celovito i svestrano formiranje svakodnevnih navika.”

Dubravka  Fazlić

“Poslednje desetljeće svog života posvetila sam učenju vještina koje zovemo soft skils, kako bih mogla živjeti život u kojem ja kontroliram stres, misli i emocije. Nakon toga, moj život je ispunjen svrhom i unutarnjim mirom. Umijeće brige o sebi set je vještina i tehnika koje danas podučavam. Ja sam poduzetnik, terapeutski svjetnik, coach i učitelj meditacije.”

Zahvalni smo što ste nam se odlučili pridružiti.

D&S

KIN-JO

Šta je KIN-JO?

To je prvenstveno borilačka veština, meditacija u pokretu i svestan pokret. KIN-JO (kinđo) je u skladu sa sadašnjim vremenom. Pomaže vežbačima da se brzo i jednostavno oslobode dnevnog stresa, uspostave ravnotežu i poboljšaju sveukupni kvalitet života.

KIN-JO je jednostavan i jasan, veoma pogodan za ovo savremeno ubrzano doba. Osoba koja vežba ima priliku da se vrati izvoru, svojoj suštini.

KIN-JO, ”univerzalni izvor pokreta”, zasniva se na univerzalnim načelima energija koje uskladjuju telo i duh. Ova veština se vežba u saosećanju sa prirodom i univerzumom. Pokreti (kate) su prirodni i veoma laki za ucenje i izvodjenje.

Šta konkretno dobijamo vežbajući KIN-JO?

 • Dobijamo mogućnost da otklonimo svakodnevnu napetost , nervozu i stres.
 • Jačamo svoje fizičko telo postavljajući kosti i mišiće na njihovo mesto. Ovakvo uravnoteženje i osnaženje tela omogućava normalan protok energije, utičući da svaki organ uspostavi svoj ispravan rad i postepeno promeni energetsku strukturu nabolje.
 • Vežbanjem naučimo da budemo ‘’uzemljeni’’ i dobro postavljeni u stvarnosti, što pomaže da probudimo svoju odlučnost u svakodnevnim životnim delatnostima.

Osnivači

KIN-JO je nastao u saradnji Danijele Didije (Danielle Didier), koja se već 40 godina bavi izučavanjem i korišćenjem suptilnih energija, i Anhela Sančeza Robleda (A.Sanchez Robledo), majstora borilačkih veština. Kako sam majstor Sančez kaže, gospođa Didije mu je pomogla da dublje razume mistiku i značenje borilačkih veština, preobrazi svoje svakodnevno vežbanje i oplemeni ga spoznajom o pravom značenju pokreta.

Već tridesetak godina KIN-JO se menja, poboljšava i usavršava.

KIN-JO osavremenjava davnašnje tradicije i prilagođava ih ritmu modernog života. On eliminiše fizičke i mentalne blokade koje nas ograničavaju i odvajaju nas od našeg unutrašnjeg bića. On nas spasava da ne padnemo u zamku čisto sportskog vežbanja, sa naglaskom na fizičke aspekte, u kojima se agresivnost (koja uvek proizilazi iz straha i slabosti) hrani opsesijom prema efikasnosti i samoodbrani.

Postoji četiri nivoa na kojima se uči i radi kinđo.

Sva carstva živih bića su gledaoci kao i učesnici, nesvesni ovih energija. Zavisno od njihovog nivoa svesnosti, oni mogu biti pasivni i podređeni ovim energijama ili aktivni i naučeni da ih usmeravaju i kanališu.

Ljudi, koji pripadaju najrazvijenjem carstvu na planeti, treba nju da smatraju kao živo biće sa fizičkim telom kome i oni sami pripadaju i da usvoje (integrišu) njenu svest. Priroda izgleda tiha, međutim ona “komunicira” sve vreme preko svojih različitih carstava.

Identitet

Identitet je globalna istina bića. Biti u svom identitetu znači živeti u ravnoteži, bez uticaja, bez čvorova koji su vezani za prošlost. Postizanje sopstvenog identiteta (samospoznaja) rezultat je unutrašnjeg rada koji omogućava da u sadašnjost postavimo nesvesna sećanja. Kada spoznamo sebe tada svesno delamo u svim oblastima života .

Pre nego što počnemo praktikovanje KIN-JO moramo biti u svom identitetu. Prvo pitanje koje ćemo postaviti biće: da li sam ja u svom identitetu u ovom trenutku? Ako jesmo, usidrenjem za zemlju i postavljanjem očnih jabučica u položaj 10, osećaćemo se dobro.

Identitet nije stabilan niti se postiže zauvek, mi ga moramo pratiti i biti pripravni na vibracione smetnje koje se mogu neočekivano pojaviti.

Možemo preuzeti nečiji tuđ identitet a da ne budemo svesni te činjenice, ili izgubiti svoj u zamenu za neku doktrinu, religiju, majstora itd. Čak i kada je ovaj uticaj pozitivan, bitno je da nikada ne izgubimo svoj identitet.

Ova moderna veština nudi nov, originalan i izvanredno efikasan način koji nam omogućava da izrazimo svu moć i lepotu naših ljudskih sposobnosti.
Kada ponovo preuzmemo svoj pravi identitet i prihvatimo odgovornost da ostanemo aktivno svesni, neopisivo bogatstvo života prikazaće nam se u svoj svojoj veličini. KIN-JO nam omogućava da budemo srećni i da te trenutke naintimnije sreće podelimo.

Zovem se Dejana Boričić, rođena sam 1961 godine. Prvi sam KIN-JO trener (da ne kažem trenerka) u Srbiji i time se bavim više od 10 godina. Supruga sam i majka dva odrasla čoveka. Diplomirani sam inženjer geologije, a više od 25 godina sam terapeut raznih tehnika, a završno, do sada, internacionalne integrativne medicine (IIMA). U mnogim, kritičnim, zivotnim situacijama, a nije ih bilo malo, KIN-JO mi je pomogao. Od toga da stanem brže na noge, da se brže oporavim-fizički, pa do emotivno jasnijeg sagledavanja i šire slike. KIN-JO se savršeno uklapa u moje aktivnosti. Radeći ga ujutru, pomaže mi da moji inače naporni dani prodju bez trzavica, a da na kraju dana imam snage za sebe i svoje najblize. Želja mi je da radeći ovu savremenu veštinu poboljšamo kvalitet naših svakodnevica i zajedno otkrivamo lepote i radosti života.

Ajurvedske konsultacije & javno predavanje

Ajurvedske konsultacije & javno predavanje

Beograd & Novi Sad, 25.09.– 01.10.

Ovo je sjajna priliku da se sretnete sa izuzetnim lekarom Avishek Mishrom, specijalistom pulsne dijagnostike u Beogradu i Novom Sadu, da prisustvujete javnom predavanju u Beogradu 28. septembra, u Holističkoj Akademiji Maya, i da zakažete individualne ajurvedske konsultacije.

Individualne ajurvedske konsultacije (pulsna dijagnostika) uključuju:

 • procenu trenutnog zdravstvenog stanja
 • dijagnostiku mentalnog stanja
 • otkrivanje bolesti i neravnoteža u telu
 • individualne savete o ishrani i načinu života
 • savet koje ajurvedske preparate uzimati za vraćanje tela i uma u ravnotežu

Nauka o životu ili Ajurveda, može se primenjivati bez bojazni od negativnih posledica. Različite ajurvedske tehnike i pristupi leče i najupornije hronične tegobe i predstavljaju zdrav i prirodan način da se izborite sa posledicama stresa. Osobe svih starosnih doba mogu praktikovati ajurvedske savete i koristiti potpuno prirodne ajurvedske suplemente, uključujući i decu.

Doktor Avishek Mishra je studirao Ajurvedu na Univerzitetu Radživ Gandi u Indiji i stekao diplomu BAMS (Bachelor in Ayurveda medicines and surgery). Od tada, već 11 godina radi kao ajurvedski konsultant, u kompaniji Šri Šri Ajurveda. Specijalista je pulsne dijagnostike, veoma efektivne, ne invazivne dijagnostičke metode otkrivanja poremećaja ravnoteže u telu i umu, bez intruzije – samo opipavanjem pulsa! 7 godina je proveo radeći u Indiji, gde je u proseku pregledao oko 1000 pacijenata mesečno. Poslednje 4 godine živi i radi u Evropi, u Sofiji, a mesečno pregleda oko 400 pacijenata.

Javno predavanje: Kako da regulišete telesnu težinu u odnosu na vašu konstituciju; Beograd, 28. Septembar u 19 h, Holistička Akademija Maya. Prevod sa engleskog je obezbeđen. Ulaz je slobodan.

Individualne konsultacije:

Cena konsultacije (prvi put) = 4.000,00 din
Cena kontrolne konsultacije (drugi i naredni put) = 3.500,00 din

Put od Istoka do Zapada

Put od istoka do zapada / Mesto moći Kremna

Program “Put od Istoka do Zapada”

03.10. – 06.10.2019.

Ovaj program namenjen je svima koji žele vratiti mir i harmoniju u svoj život, vraćajući se sebi i svom suštinskom biću. Kada pronađemo vreme i prostor da se odmorimo, resetujemo i napunimo baterije, vraćamo se svojoj snazi i moći, te postajemo kreativniji, spremniji da donosimo hrabre odluke i da vidimo lepotu sveta oko nas. U ova 4 dana zaronićemo u snažnu energiju mesta koja ćemo posetiti i na kojima ćemo raditi duboku ličnu praksu. Kada zavolimo sebe i to što jesmo upravo sada, postajemo inspiracija i svetlost za sve koji nas okružuju. Tako stvaramo lepše mesto za život.

Program obuhvata:

 • jutarnje joga časove, tehnike disanja i opuštanja koje nas iz stresa, tenzije i brzine vraćaju u centar, koje nas balansiraju, energizuju i daju mir i stabilnost. (Vežbe su namenjene svim nivoima fizičke spremnosti, uključujući i početnike, u trajanju od 90 min.)
 • izlete (Kremna, Drvengrad, Šarganska osmica, Tara)
 • vođene meditacije u prirodi
 • večernja okupljanja, gde ćemo razgovarati o stečenim iskustvima i spoznajama dalekog Istoga, sličnostima i razlikama u kulturama, prirodi i običajima egzotičnog Balija te predstaviti sve zanimljivosti života na drugoj strani planete ali i blagodetima života upravo ovde.

Smeštaj je u novoopremljenim apartmanima u sklopu kampa u samom selu Kremna. Apartmani su komletno opremljeni. Svi studio-apartmani poseduju komplet opremljenu kuhinju, kupatilo, bračni krevet i dvosed sa mogućnošću razvlačenja. Kapacitet apartmana je za tri odrasle osobe.

Svi apartmani poseduju LCD TV, DVD player.

Korišćenje Wi-Fi internet pristupa je besplatno.

Slike smeštaja možete pogledati na www.camping-zip.com

Legenda kaže da su Kremna nastala u dalekoj prošlosti, u jednom posebnom trenutku stvaranja Zemlje kada se desilo “kosmičko čudo“, redak fenomen pri sudaranju nebeskih tela, kada je “oivičen“ prostor na Zemlji – kotlina između planinskih venaca Tare i Zlatibora, koja je, po tajanstvenosti – kremena, nazvana Kremna. Kažu da Kremna leže na stubu okamenjene peridotitske lave koje sežu do srži zemlje.

“Iz tog stuba neprekidno teku vibracije terestičnih struja koje blagotvorno deluju na stresu izložene organizme, donoseći im oporavak i zdravlje. Ta zračenja udružena sa estetikom predela, njegovim šumama, livadama, nadmorskom visinom, blagotvornim vazdušnim električnim pražnjenima i dalekim vizurama, čine osnovu njegove posebnosti. Ono što Zlatiboru i Kremnima daje visoku rekreativnu snagu nije samo nadmorska visina, kako se obično misli, već peridotitiske stene koje su u rastopljenom stanju pokuljale iz duboke zemljine unutrašnjosti, noseći pomenuta blagotvorna strujanja…“

Svako ko dođe u Kremna je očaran lepotom. Očito je da se predanje i nauka slažu u jednom – kremanski kamen blagotvorno utiče na zdravlje. A koliko je doprineo vidovitositi kremanskih proroka? Mnogi tvrde da se to ne može osporiti, ali ni potkrepiti naučnim argumentima. Kremanski kamen pominju i Tarabići u svojim proročanstvima. A tu se priča o kremanskom kamenu ne završava, koju ćete imati priliku da čujete ukoliko nam se pridružite na ovom događaju.

CENA PROGRAMA:

U cenu programa  je uključeno: 3 noćenja sa doručkom i večera dobrodošlice, jutarnja energetsko jogička praksa, sve ulaznice, i  iznosi 124 eur po osobi.

Ko želi jednokrevetnu sobu plaća doplatu od 10% (tj. 136 eur).

Rezervacija se plaća  u iznosu od 60 eur  do 15.09.2019. Ostatak do dolaska.

Račun za uplatu rezervacije  115-0003816257742-68 ili za plaćanja iz inostranstva RS35115000381625774268 Swifft:AAAARSBG

Cena ne uključuje  prevoz i ostale obroke.

Broj mesta je ograničen i posle formiranja grupe naknadne prijave nisu moguće.

Sanja Čolić –  voditelj programa

Za sve dodatne informacije, cene smeštaja, vođu puta i slično, pišite nam na mail holisticka.akademija@gmail.com

Tajne tibetanske medicine

Tajne tibetanske medicine

Kada se običnom evropskom a samim tim i našem čoveku pomene Tibet, prva pomisao su Himalaji i da je jako hladno. Za one bolje upućene, koji su upoznati sa budizmom i kulturom naroda koji živi na Tibetu, pomisao ja na glavni grad Lasu i na hramove koji se nalaze visoko, na nekoliko hiljada metara, u planinskom masivu Himalaja.

Himalaji su bili prirodna prepreka za sve znatiželjnike kao i za neprijatelje. Tako da se kultura a samim tim i medicina razvijala samostalno i dosta specifično. Tradicionalna tibetanska medicina, uporedo sa kineskom i indijskom Ajurvedom, čini jedan od tri osnovna medicinska sistema Istoka.

Njeni koreni sežu u daleku prošlost, prvi zapis javlja se 1900. godine pre nove ere. Tibetanska medicina je jedinstven holistički sistem profilaktike i lečenja. Njen cilj je da donosi korist svim ljudima, na način da podrži ravnotežu celokupnog fiziološkog sistema našeg organizma i da živimo zdrav život, život bez bolesti. A u slučaju bolesti da dodjemo do potpunog izlečenja.

Tibetanska medicina uključuje opširno poznavanje medota dijagnostike, anatomije, fiziologije, embriologije, energetike organizma, patologije, psihijatrije, dietologije, pravilnog načina života, lekovitih sredstava, spoljašnjih procedura, a takodje i terapiju zvukom (lekovite mantre).

Arsenal za očuvanje zdravlja kao i za lečenje obolelog organizma je izuzetno bogat i sastoji se od visokoefektivnih prirodnih sredstava i proceduri. U to spadaju različite vrste masaža, progrevanja, komprese, refleksoterapija, akupunktura.

Tibetanska medicina predlaže svakoj osobi da živi harmoničan i zdrav život u balansu sa svetom koji je okružuje, a takodje i intelektualni i duhovni razvitak.

U procesu pripreme tibetanskih lekova koriste se isključivo prirodne supstance (sakupljene u prirodi) kao što je lekovito bilje, minerali, a ponekad i delovi životinja (npr. rog jelena ). Za izradu lekova koristi se preko tri hiljade lekovitih trava. Svaka biljka se tretira na poseban način, kuvanje, sagorevanje i slično. Svaki lek sadrži u sebi od 5 do 250 različitog lekovitog bilja, minerala. Sve te biljke sakupljaju monasi i seljaci koji žive u okolini pojedinih manastira. Samo bilje se obradjuje u za to posebnim manastirskim jedinicama i mnogi postupci predstavljaju tajnu. U toku izrade pojedinih lekova monasi čitaju molitve, kako bi dali lekovima jače dejstvo.

Po prvi put možete se i vi poštovani čitaoci upoznati sa tibetanskom medicinom. Doktor tibetanske medicine boraviće u Srbiji u drugoj polovini septembra, dok u Holističku akademiju Maya dolazi 3. oktobra.

Kod nas dolazi doktor tibetanske medicine Aleksander Panašenko. Živi u radi u Kijevu, Ukrajina. Tibetansku medicinu je studirao u Nepalu i Indiji. U Srbiju je dolazio dva puta. U lečenju koristi originalne tibetanske lekove napravljene od strane tibetanskih monaha u manastirima smeštenim na obroncima Himalaja, sever Indije.

Sva obaveštenja možete dobiti na telefon 064/1814574

događaji

Arhiva

Kontaktirajte nas

 • Holistička akademija Maya
 • Takovska 45a/I
 • 11000 Beograd
 • Tel: +381 65 870 4513
 • holisticka.akademija@gmail.com

Vaše ime

Vaša mejl adresa

Vaša poruka

2834,2745,2812,2820,2808,2816,2819,2745,2769,2745,2815,2822,2819,2816,2826,2827,2816,2810,2818,2808,2757,2808,2818,2808,2811,2812,2820,2816,2817,2808,2775,2814,2820,2808,2816,2819,2757,2810,2822,2820,2745,2755,2745,2826,2828,2809,2817,2812,2810,2827,2745,2769,2745,2786,2822,2821,2827,2808,2818,2827,2743,2826,2827,2825,2808,2821,2816,2810,2808,2743,2826,2808,2743,2826,2808,2817,2827,2808,2745,2836

U neposrednoj blizini HA Maya, u ulici Vojvode Dobrnjca 10, nalazi se javna garaža "Botanička bašta", označena crvenim markerom na mapi.

icons-3-web-1

Copyright 2017 © All Rights Reserved