Happiness program, 20.-22. septembar

Happiness program je trodnevna radionica Art of Living organizacije na kojoj imamo priliku da naučimo veoma jedinstvenu tehniku disanja Sudarshan Kriyu. Od 20. do 22. septembra, u 3 dana po 3 sata, naučićete niz jednostavnih, dragocenih tehnika koje dovode ceo sistem u mirno, snažno i zadovoljno stanje! Ono što zaista stoji i govori u prilog ovoj tehnici su pozitivna iskustva miliona ljudi širom sveta, najrazličitijih profila, koji su imali sreću da nauče i iskuse benefite ovog programa. The Art of Living organizacija je internacionalna edukativna i humanitarna organizacija koja postoji već 37 godina i aktivno podučava svoje programe u preko 150 zemalja sveta.

Esencija programa je niz tehnika disanja koje brzo i delotvorno uklanjaju nakupljeni stres, podižu nivo energije u telu te na taj način stvaraju veći kvalitet života. Uz jednostavne joga položaje postiže se fokus, mir i opuštenost. Tehnike disanja, joge i meditacije zajedno stvaraju veći osećaj zadovoljstva, ispunjenosti, sreće i bistrine uma.

Sudarshan Kriya integriše specifične prirodne ritmove disanja koji harmonizuju telo, um i emocije, eliminišu stres, umor i negativne emocije poput besa, frustracije i depresije… Naučna istraživanja pokazuju da je dah veza između uma i tela, svaka emocija ima odgovarajući ritam daha. Takođe, i način na koji dišemo utiče na to kako se osećamo. Kroz Sudarshan Kriyu možemo vešto i lako da koristimo naš dah kao neverovatnu alatku za postizanje srećnog i relaksiranog uma.

Ajurveda, tradicionalna indijska medicina, veliku pažnju pridaje tehnikama disanja i meditacije, koje dovode um u mirno, zadovoljno stanje, jer je emotivno – mentalni balans osnova za zdravo telo (dobar metabolizam, balansirane hormone, dobru probavu, cirkulaciju…).

Na radionici ćemo naučiti nekoliko jednostavnih tehnika: lagane yoga vežbe, pranayame i originalnu meditativnu tehniku disanja Sudarshan Kriyu®. Više o benefitima SK možete pročitati ovde.

https://www.youtube.com/watch?v=F4S_4jX0ERA

Vreme održavanja: petak 20.9. 18-21 h, subota 21.9. 10:30-13:30 h, nedelja 22.9. 10:30-13:30 h

Mesto održavanja: Holistička akademija Maya, Takovska 45a, I sprat, Beograd

Kontakt: Milica Kisić 0642127874, m-milica@hotmail.com

IFA – Radionica Mateje Akengen Tomšić

Kako susresti svoju sudbinu?

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo gostujuću radionicu drage Mateje Akengen Tomšić

16. septembra u 19 h.

IFA je mudrost o ljudskoj sudbini, predodređenom i energija s kojom radimo, da bi to što je u našoj sudbini dobrog realizovali odnosno prepoznali i sprečili to što ‘programu’ za život sada ne prepoznajemo kao dobro. Upoznaćemo se s energijom, s načinima prepoznavanja sudbine, divinacijskim sistemom koji je alat mudrosti, da možemo dobiti informaciju iz sebe za sebe o tome što je u našoj sudbini i kako s tim raditi.

Ifa divinacijski sistem je medij između našeg duhovnog bistva i uma. Otkriva sve odgovore, koje trebamo, da bi svoj život vodili u što boljem smeru.

Ifa je prastara mudrost, očuvana u afričkom narodu Joruba. To je filozofija i živa praksa naroda. Ifa mitologija je Unescom zaštićena kulturna baština čovečanstva.

Mateja Tomšič Akengen je Ifa sveštenica odnosno Iyanifa – Majka tajne. Konsultacije s Ifa mudrošću, koje su osnova za bilo kakvo usmerenje, coaching, terapiju jer čoveka usmerava na njegovom INDIVIDUALNOM PUTU.

Tema radionice: IFA

 • Arhetip energije mudrosti i energije za rad sa sudbinom
 • Čovekova individualna suština, duhovni izvor – ORI kao nosilac sudbine i plana za život
 • Duhovna nega i načini revitalizacije Orija
 • Ifa mitologija – filozofija, psihologija i celovitost razumevanja svih mogućih situacija, koje se mogu ljudskom biću desiti ili manifestirati

Na radionici upoznaćemo se sa energijom Ifa i naučiti kako je koristiti, da nam naš život više nije tajna, da idemo u pravom pravcu našeg puta. Na radionici izvešćemo obred priziva energije Ifa, da aktiviramo naš duhovni deo koji je nosilac naše predsudbine za ovaj prostor, za ovo vreme – za ovaj život.

Cena radionice je 30 eura.

Cena individuanih konsultacija je 70 eura.

Prijave i informacije: holisticka.akademija@gmail.com

Više o temi pogledajte u sledećem linku: https://youtu.be/M4B6nLPNPm0
Više o Školi mudrosti: http://mtakengen.wixsite.com/skola-mudrosti/izvodzac?fbclid=IwAR1QzWCaGdkMVkT4N0hikuBw8vWSpWymhCkFdxzptdxzyW7TVbQxjLBQUGE

Novi raspored

Raspored za novu sezonu važi od 15. septembra.
Zelenom bojom obeleženi su potpuno novi termini i počinju 15.9. Crvenom bojom su planirani za oktobar.

Bio well energetski izvestaj

Jelena Petelinkar ponovo u Holističkoj akademiji Maya, ponovo u Beogradu.

Iskoristite priliku i zakažite svoj individualni tretman do 6. septembra!

Bio well energetski izveštaj

Koristeći moćnu tehnologiju vizuelizacije pražnjenja gasa, Bio-Well ilustruje stanje energetskog polja osobe. Kada se izvrši skeniranje, električno polje visokog intenziteta stimuliše emisiju fotona i elektrona iz ljudske kože; moćna tehnologija snimanja snima emisije fotona koje emituje svaki prst. Zatim se slike preslikavaju na različite organe i sisteme tela, prelazeći u kineske energetske meridijane. Slike stvorene korišćenjem Bio-Well sistema zasnovane su na idejama Tradicionalne Kineske medicine. Ovaj koncept je prvo predložio dr. Reinhold Voll u Nemačkoj, kasnije ga je dalje razvio dr Peter Mandel, a zatim ga klinički verifikovao i ispravio kroz osamnaest godina kliničkih istraživanja od strane tima koji je predvodio dr Konstantin Korotkov iz Sankt Peterburga u Rusiji.

Skeniranje Aure

Aura je energetski omotač oko fizičkih tela, koji nosi kompletne informacije o telu i njegovim energetskim procesima. Svako telo sastavljeno je od energije, tako da ima magnetno polje, koje kada skeniramo vidimo kao spektar boja. Stanje aure i energetskih centara direktno je povezano sa našim telesnim, umnim i duhovnim stanjem.

Skeniranje Energetskih centara (čakri)

Čakre su energetska središta, transformatori energije koji naše telo povezuju sa univerzalnom kosmičkom energijom. Bio Well skeniranjem možemo tačno videti kako su čakre postavljene u telu klijenta i koje čakre nisu usklađene.

Posle Bio Well izveštaja, kako bi podigli vibraciju vašeg tela, uskladili čakre, odblokirali energiju iz Meridijana koja je bila blokirana, holistički terapeut Vam prepisuje psihički,emotivni i fizički plan.

Zakažite svoj INDIVIDUALNI TRETMAN do 06. septembra.

Cena tretmana je 40 eura.

Obavezna prijava na holistickaakademija@gmail.com

O Jeleni:

Jelena Petelinkar je osnivac Holističkog brenda “Quantum Leap Wellness” koji je baziran u Dubaiju, drzi seminare po celom svetu koji se fokusiraju na podizanje kolektivne svesti, isceljenje i transformaciju zdravlja, tela, uma i duha. Ona je Autor knjige “Jelena’s Vegan Book”, gde objasnjava kako hrana utiče duhovno na naše telo, um i energiju. Jelena veruje da je energija beskrajne ljubavi (unconditional love) bez osuda i očekivanja izvor života i time vodi ljude ka kompletnoj transformaciji i isceljenju.

Organic live fest

Čast nam je da budemo gosti na Organic live festu 7. i 8. septembra u Topčiderskom parku

Organic Live Fest je festival održivog razvoja, osmišljen da svojim sadržajem probudi svest svakog pojedinca da živi organski, da živi održivo.

Koncept festivala zasnovan je na promovisanju održivog razvoja, što podrazumeva racionalno korišćenje prirodnih resursa primenom savremenih tehnologija i razvijanju svesti o organskom načinu života.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala, ujedno i najaktuelnije teme savremenog društva.

Atraktivnim načinom promovisanja tema održivog razvoja, festival će se razvijati uporedo sa podizanjem nivoa svesti o tome kako treba živeti. Zbog sve prisutnije promocije zdravog života u medijima, ove i narednih godina predviđa se značajan porast posetilaca Organic live festa. Poseta festivalu besplatnog je karaktera.

Probudimo svest!

Tantra – Buđenje ljubavi, 07.09. u 19h

Tantra – Buđenje ljubavi, 07.09. u 19h

Joga, vežbe disanja, pevanje mantri, ples, ljubavna meditacija i diskusija na temu:

“Isceljenje i prosvetljenje kroz ljubavni odnos prema drevnoj filozofiji joge i tantre”

Cilj ove radionice je da nas podseti na najlepša stanja koja doživljavamo. Stanja inspiracije, kreativnosti, zaljubljenosti, ljubavi, stvaranja.

Ako nas čitavo društvo trenira u stanjima straha i brige, možda se mi možemo odlučiti da se treniramo u nekim drugim stanjima. Mi smo bića koja zaljubljenost, ekstatičnost, kreativnost nazivaju iluzijom ali nikada takvu osudu nismo dali našem strahu, našem bolu i ljutnji…

Ovakav “trening” nam može unaprediti odnose, kako ljubavno-erotske tako i prijateljske i sve druge. Može nas voditi ka samospoznaji i promeniti iz korena sve što u svoj život privlačimo, reprogramirajući nas na pozitivniji stav prema životu.

Savremena tehnologija je dostigla nivoe iz naših naučnofantastičnih filmova ali naše srce je još zbunjeno pred osnovnim pitanjima seksualnosti, ljubavi, partnerstva.

Program vodi Dragana Balić, instruktor joge i meditacije, dugogodišnji praktičar kundalini tantre: https://majapopov.com/dragana-balic/

Cena radionice je 2500 rsd. Sve rane prijave, do 03.09., imaju cenu sa popustom (2000 rsd). Svaka žena koja na radionicu dovede muškarca, (partnera, brata, prijatelja…) dobija ekstra popust, pa je cena za nju 1000 rsd. Cena za parove je 3500 dinara.

POSEBNA PREPORUKA ZA PAROVE.

ZA NJIH NA KRAJU SPECIJALAN DODATAK.

Dobrodošli!

Ajurvedske konsultacije & javno predavanje

Ajurvedske konsultacije & javno predavanje

Beograd, Niš, Novi Sad 3. do 8. avgust

Javno predavanje: Koncept pulsne dijagnostike i patogeneze; Beograd, 4.avgust u 19 h, Holistička Akademija Maya

Na ovom predavanju imaćemo priliku da saznamo više o samoj tehnici pulsne dijagnostike, neinvazivnoj metodi, kako funkcioniše i kako nam pomaže da razumemo proces nastanka bolesti.

Prevod sa engleskog je obezbeđen. Ulaz je slobodan.

Ovo je sjajna priliku da se sretnete sa izuzetnim lekarom Avishek Mishrom, specijalistom pulsne dijagnostike u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, da prisustvujete javnom predavanju u Beogradu 4. avgusta, u Holističkoj Akademiji Maya, i da zakažete individualne ajurvedske konsultacije. Konsultacije uključuju procenu trenutnog zdravstvenog stanja, individualne savete o ishrani i načinu života, dijagnostiku mentalnog stanja, otkrivanje bolesti i neravnoteža u telu, savet koje ajurvedske preparate uzimati za vraćanje tela i uma u ravnotežu.

Nauka o životu ili Ajurveda, može se primenjivati bez bojazni od negativnih posledica. Različite ajurvedske tehnike i pristupi leče i najupornije hronične tegobe i predstavljaju zdrav i prirodan način da se izborite sa posledicama stresa. Ajurveda uključuje tradicionalni sistem medicine iz Indije star preko 5.000 godina. Iskusnom ajurvedskom praktičaru je moguće ne samo da dijagnostikuje problem, već pre svega da predvidi loše posledice postojećih neravnoteža u telu i da vam da savet kojim se problem može sprečiti. Osobe svih starosnih doba mogu praktikovati ajurvedske savete i koristiti potpuno prirodne ajurvedske suplemente, uključujući i decu.

Doktor Avishek Mishra je studirao Ajurvedu na Univerzitetu Radživ Gandi u Indiji i stekao diplomu BAMS (Bachelor in Ayurveda medicines and surgery). Od tada, već 10 godina radi kao ajurvedski konsultant, u kompaniji Šri Šri Ajurveda. Specijalista je pulsne dijagnostike, veoma efektivne, ne invazivne dijagnostičke metode otkrivanja poremećaja ravnoteže u telu i umu, bez intruzije – samo opipavanjem pulsa! 7 godina je proveo radeći u Indiji, gde je u proseku pregledao oko 1000 pacijenata mesečno. Poslednje 4 godine živi i radi u Evropi, u Sofiji, a mesečno pregleda oko 400 pacijenata. Osim Bugarske, putuje i radi u Srbiji, Makedoniji i Rumuniji. Kaže da je Ajurveda njegova strast još od malena zbog svog holističkog pristupa lečenju bolesti i koncepta razumevanja konstitucije pojedinca, kao i uticaja hrane, stila života i emocija na naše zdravlje.

Individualne konsultacije:

Beograd 4, 5, 7 i 8. avgust, prijave i info: Milica Kisić, 064/212-7874; m-milica@hotmail.com

Novi Sad 6. avgust, prijave i info: Tijana Radić, 062/227-207; tijana.radic@artofliving.rs

Niš 3. avgust, prijave i info: Milica Kisić, 064/212-7874; m-milica@hotmail.com; Irena Paunović, irenapaunovich@gmail.com

Individualne ajurvedske konsultacije (pulsna dijagnostika) uključuju:

 • procenu trenutnog zdravstvenog stanja
 • dijagnostiku mentalnog stanja
 • otkrivanje bolesti i neravnoteža u telu
 • individualne savete o ishrani i načinu života
 • savet koje ajurvedske preparate uzimati za vraćanje tela i uma u ravnotežu

Cena konsultacije (prvi put) = 3.700,00 din
Cena kontrolne konsultacije (drugi i naredni put) = 3.100,00 din
Kotizacija se uplaćuje isključivo na račun Art of Living d.o.o.
https://www.artofliving.org/rs-sr

Kako popuniti uplatnicu:

BEOGRAD – Kako popuniti uplatnicu za Ajurvedske konsultacuje

 • Uplatilac: ime i prezime, adresa
 • Svrha uplate: AJURVEDSKE KONSULTACIJE BG
 • Primalac: Art of Living d.o.o., Korzo 15/13, 24000 Subotica
 • Sifra placanja: 189
 • Racun primaoca: 105–2222193-66
 • Poziv na broj: NP-BG-0619

Vastu radionica

Kreirajte svoj dom da privučete zdravlje, ljubav i prosperitet

Radionica osnovnih Vastu principa

Šta vam nudi ova radionica:

Vastu radionica vam nudi znanje iz stare nauke sa Istoka o načinima kako da osnažite svoje i zdravlje vaših ukućana, privučete uspeh u ljubavnim i poslovnim odnosima i povećate prosperitet.
Kvalitet našeg života može biti neizmerno veći ako znamo kako da povećamo energiju u svom telu i svom prostoru. Najpre je važno da se pobrinemo da se oslobodimo stresa, a zatim da povećamo pozitivnu energiju u svom životu kako bi negativni činioci imali zanemarljiv uticaj na naš život.

Kao što se jogom i meditacijom oslobađamo stresa na telesnom i mentalnom nivou, na sličan način Vastu detektuje i transformiše stres u prostoru. Vastu je drevna nauka sa Istoka koja rešava probleme negativnog uticaja iz naše kuće ili kancelarije na naše zdravlje, veze, uspeh i finansije u životu. Prosto rečeno, ako postoji stres u našoj okolini, mi ćemo to i osetiti. Vastu korektivna tehnologija je suptilna, ali veoma efektna.

Šta je Vastu:

Vastu Šastra je nauka o građenju koja potiče iz Atarva Vede, istog izvora znanja kao i Joga, Ajurveda – nauka o zdravlju, Đotiš – vedska astrologija…

Kada smo u prirodi osećamo se dobro, zato što su u prirodi svih 5 elemenata (zemlja, voda, vatra, vazduh i prostor) u ravnoteži. Sigurno svako od nas ima iskustvo da se u nekom prostoru iako prijatnog dizajna oseća neugodno. Vastu arhitektonska praksa stara je minimum 5000 godina i uči nas kako da živimo u skladu sa silama prirode. Vastu koristi pozitivnu magnetnu energiju koja dolazi sa severa i pozitivnu sunčevu energiju koja dolazi sa istoka i nastoji da te dve enrgije uvede i zadrži u zgradi i spreči njihovo oticanje.

Prirodne sile kao što su zemljino elektro-magnetno naelektrisanje, sunčeva energija, gravitacija, kosmička radijacija… su energije čije postojanje ne možemo negirati, samo nam nedostaje znanje o tome kako da živimo u skladu sa njima i u svoj život privučemo zdravlje, harmonične odnose, prosperitet i uspeh.

Saznajte koja je strana sveta najbolja za položaj glave dok spavate ili prema kojoj strani sveta je najbolja da ste okrenuti dok radite, učite, radite istraživanje ili pregovarate!

Šta je potrebno poneti na radionicu:

 • Običan lenjir i lenjir uglomer (nije obavezujuće)
 • Skicu svog stana ili poslovnog prostora (arhitektonski crtež ili slobodoručnu skicu sa osnovnim merama svih prostorija (širina x dužina)
 • Tačnu adresu lokacije vašeg stana ili poslovnog prostora
 • Nije potrebno prethodno znanje o Vastu ili arhitektonskoj praksi iako su svi arhitekti takođe dobrodošli

Mesto održavanja predavanja:

 • Holistička akademija Maya

Datum i satnica:

 • subota, 3. avgust 2019. od 10-13 h

Kotizacija:

 • 3.500 din

Prijava:

O predavaču:

Tijana Radić je arhitekta, sertifikovani Vastu praktičar Američkog vastu instituta, konsultant LEED Green američkog standarda zelene gradnje, certifikovani instruktor wellbeing, leadership empowerment and stress-management programa mađunarodne The Art of Living Foundation i instruktor joge već više od 10 godina, paralelno se razvijajući i dodatno obrazujući u svim granama najpre u našoj zemlji i okruženju, a zatim u Nemačkoj, Indiji i SAD-u. Tijana je strasni zaljubljenik u prirodu i prirodne načine da telo i um održi zdravim, ispunjenim, nadahnutim i kao spoj njene dve profesionalne delatnosti razvila se ljubav za projektovanjem u harmoniji sa prirodom kroz Vastu principe i ekološke principe racionalnog iskorišćavanja prirodnih resursa i uštede energije u cilju povećanja kvaliteta života kroz LEED Green američke standarde u projektovanju.

Zen sajam

ZEN SAJAM

Dobrodošli na prvi Zen sajam u Ada mall-u od 12-14 jula, mesto gde stres prestaje.

Posebno vas pozivamo na časove joge na terasi Ada mall-a, koje će voditi naši instruktori. Ako imate svoje prostirke za vežbanje ponesite ih. Očekujemo Vas!

Raspored aktivnosti:

Petak:

 • Bina
  • 16 h – Kirtan, Dragana Balić & bend
  • 17 h – Gong performans, Anika Petrović
  • 18 h – Kin Jo predstavljanje veštine
 • Relax zona – Holistička akademija Maya:
  • 17-19 h – Denis Tomović, reiki
  • 17-19 h – Ana Pavković, masaža
  • Nina Kokalj – konsultacije energetska medicina i joga lica
  • Jasmina Vračaric Đakonović – homeopatija
  • Aromaterapija, eterična ulja Oshadhi – probanje mirisa, aromaterapija
 • Zen kutak
  • 16-19 h – Milanka Petrović, crtanje i bojenje mandala
  • 17-19 h – Danijela Odabašić, slikanje čajem
  • 17:30 h – Kristina Vidović, školica čaja
  • Bring kreativne radionice za decu
  • Kapsula za merenje biološke starosti organizma, bioritma i energetskog nivoa (Real Age program i Čakra test)
  • Kristali, Teodora Novaković, Mesec i zec – nakit, priča o kristalima, izbor kristala
 •  Terasa
  • 19:30 – Joga uz zalazak sunca, Holistička akademija Maya, instruktor Zoran Paunović

Subota:

 • Bina
  • 12 h – Kin Jo predstavljanje veštine
  • 13 h – Marko Milovanović, gitara; Dimitrije Vulević, violina
  • 15 h – Katarina Kuljača, Feel Pilates
  • 16 h – Dragana Balić, Kirtan
  • 17 h – Pure White Coconut bend nastup
 • Relax zona – Holistička akademija Maya:
  • 12-14 h – Zoran Paunović, joga saveti
  • 14-16 h – Dragana Jović, Feng Shui
  • 16-19 h – Ana Pavković, masaža
  • 17-20 h – Denis Tomović, reiki
  • Nina Kokalj – konsultacije energetska medicina i joga lica
  • Jasmina Vračarić Đakonović – homeopatija
  • Aromaterapija, eterična ulja Oshadhi – probanje mirisa, savetovanje
  • Pravljenje venčića i ukrasa od cveća, Provansa Dekor
 • Zen kutak
  • 12-15 h – Milanka Petrović, crtanje i bojenje mandala
  • 13-18 h – Margareta Vesna, Telesni tretman za dušu i telo
  • 17-20 h – Danijela Odabašić, slikanje čajem
  • Kapsula za merenje biološke starosti organizma, bioritma i energetskog nivoa (Real Age program i Čakra test)
  • Bring kreativne radionice za decu
  • Kristali, Teodora Novaković, Mesec i zec – nakit, priča o kristalima, izbor kristala
 • Terasa:
  • 19:30 – Joga uz zalazak sunca, Holistička akademija Maya, Marko Ilić

Nedelja:

 • Bina
  • 15 h – Vladana Ninić, bubnjevi i gong
  • 16 h – Katarina Kuljača, Feel Pilates
 • Relax zona – Holistička akademija Maya:
  • 12-14 h – Marijana Gnjidić, joga saveti
  • 14-16 h – Slavica Panić, masaža
  • 14-16 h – Dragana Jović, fengshui
  • 16-19 h – Ana Pavković, masaza
  • 17-20 h – Denis Tomović, reiki
  • Jasmina Vračarić Đakonović – homeopatija
  • Aromaterapija, eterična ulja Oshadhi – probanje mirisa, savetovanje
 • Zen kutak
  • 17-20 h – Danijela Odabašić, slikanje čajem
  • 19-20 h – Spomenka Divljan, crtanje fraktala
  • Kapsula za merenje biološke starosti organizma, bioritma i energetskog nivoa (Real Age program i Čakra test)
  • Bring kreativne radionice za decu
  • Kristali, Teodora Novaković, Mesec i zec – nakit, priča o kristalima, izbor kristala
 • Terasa
  • 19:30 – Joga uz zalazak sunca, Holistička akademija Maya, Marijana Gnjidić

Dobrodošli!

događaji

Arhiva

Kontaktirajte nas

 • Holistička akademija Maya
 • Takovska 45a/I
 • 11000 Beograd
 • Tel: +381 65 870 4513
 • holisticka.akademija@gmail.com

Vaše ime

Vaša mejl adresa

Vaša poruka

2834,2745,2812,2820,2808,2816,2819,2745,2769,2745,2815,2822,2819,2816,2826,2827,2816,2810,2818,2808,2757,2808,2818,2808,2811,2812,2820,2816,2817,2808,2775,2814,2820,2808,2816,2819,2757,2810,2822,2820,2745,2755,2745,2826,2828,2809,2817,2812,2810,2827,2745,2769,2745,2786,2822,2821,2827,2808,2818,2827,2743,2826,2827,2825,2808,2821,2816,2810,2808,2743,2826,2808,2743,2826,2808,2817,2827,2808,2745,2836

U neposrednoj blizini HA Maya, u ulici Vojvode Dobrnjca 10, nalazi se javna garaža "Botanička bašta", označena crvenim markerom na mapi.

icons-3-web-1

Copyright 2017 © All Rights Reserved