dragana-balic-2-web-700x960

Dragana Balić

Sertifikovani instruktor grupnih fitnes programa (Visoka sportska i zdravstvena škola). Sertifikovani instruktor joge, član evropske i svetske joga asocijacije (Yoga Alliance i European Yoga Alliance). Duhovnost i umetnost su dve oblasti koje još od ranog doba pa sve do danas obeležavaju njen život. Studirala je svetsku književnost i dizajn.

Od 2001. godine prva znanja iz joge i ličnog razvoja dobija iz škole kundalini tantre u koju godinama odlazi na seminare i definiše svoj put ličnog razvoja. 2007. godine na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi završava edukaciju za instruktora pilatesa i grupnih fitness programa. U tom periodu završava i kurs za instruktora joge u Vidya školi joge Dragana Lončara. Ubrzo kod njega završava i kurs meditacije.

Svoju edukaciju kako na polju ličnog razvoja tako i stručnog usavršavanja za rad sa drugima nastavlja kroz niz seminara i radionica kao i ličnu praksu. Izdvaja seminare sa Walterom Thirak Rutom, autentičnim jogijem iz Italije, seminare Iyengar joge i mnoge druge. Kao instruktor radi 10 godina i definiše svoj stil koji je kombinacija klasične Hatha yoge, terapeutskih vežbi i vinyasa flow yoge. Od 2009. do 2015. godine radi i kao menadzer Life Centra, jednog od tada najvećih joga centara u Beogradu.

Poslednjih godina svira sa svojim bendom na raznim festivalima, promovišući kirtan kao jednostavan vid meditacije, preporučen od mnogih autoriteta kao jedan od najboljih metoda podizanja svesti u današnje vreme. Organizuje kirtan večeri i održava radionice sa tehnikama tantre i joge koje se pokazuju kao vrlo zanimljive za razvoj emotivne svesti i komunikacije, unapređenje odnosa kako partnerskih tako i svih drugih.