REIKI

reiki-web

Reiki je jedna od verovatno najstarijih veština isceljivanja, čiji sistem obuke i prenošenja znanja potiče iz Japana.

Priznat od našeg Ministarstva zdravlja, Reiki je po svom karakteru potpuno bezbedna bioenergetska metoda, koja blagotvorno deluje na podizanje opšteg nivoa zdravlja i kao takva ima niz pozitivnih efekata. Reiki nema štetnih dejstava, niti može biti iskorišćena u negativne svrhe.

Reiki metoda je kompatibilna sa svim postojećim metodama lečenja, kao i sa mnogim tehnikama za “duhovni rast” i kao takva upotpunjuje njihov efekat.
Savremenim metodama je utvrđeno da je protok Životne energije (Reiki) kroz energetske kanale prosečnog čoveka svega 5-10%, dok je kod Reiki terapeuta protok 90-100%, te je on u mogućnosti da ovu energiju emituje u prostor oko sebe vrlo snažno, što se i koristi pri tretmanu.

Tradicionalno se Reiki praktikuje polaganjem ruku i usmeravanjem Životne energije na telo osobe koja prima tretman. Takođe postoji i mogućnost beskontaktnog “tretmana na daljinu”, koji pokazuje gotovo identične efekte.

Reiki metoda nije nimalo strana ljudima, naprotiv, mnogi autoriteti iz ove oblasti tvrde da je to metoda kojom je isceljivao i Isus a što je opisano u Novom zavetu. Suštinu metode predstavlja uklanjanje takozvanih “energetskih blokada” izazvanih raznim faktorima koje sa sobom nosi život, a prvenstveno faktorima stresa. Oslobađanjem energetskih blokada omogućava se Životnoj energiji (Reiki) da normalno i harmonično teče kroz telo, čime se na vrlo efikasan način podstiče prirodna sposobnost ljudskog organizma na samoisceljivane, jača se imunitet i vitalnost a uporedo sa metodama savremene medicine, ubrzava se proces ozdravljenja i rehabilitacije. Osim ovoga, harmonizacijom emocionalnog stanja i osetnim ispunjavanjem bića pozitivnom energijom i optimizmom, mogu se otkloniti uzroci problema u komunikaciji sa okolinom, problemi u otkrivanju svog identiteta i sl.

Reiki snažno podstiče samoostvarivanje, razvoj postojećih i ispoljavanje skrivenih talenata. Posebno se ističe razvoj osobina kao što su: saosećanje, osećaj ljubavi prema sebi i drugima, duboko razumevanje sebe i drugi, ljubav prema životu.

Tradicionalni (Usui) Reiki se izuzetno dobro upotpunjuje ruskom duhovnom metodom zvanom Arhanđeoski reiki.

Reiki master - učitelj

Denis Tomović

Denis Tomović, rođen 1973. godine.

- Usui tibetanski reiki Master
- Kundalini reiki Master
- Praktičar Arhanđeoskog reikija

Uz terapeutski rad primenom ove tri reiki metode, bavi se i svojevrsnim vidom iskustvenog koučinga, primenjujući životno iskustvo u motivisanju i podsticanju ljudi na duhovni napredak i ispoljavanje ličnih potencijala. Osim što reiki metode koristi u radu sa ljudima, uspešno ih primenjuje i u energizaciji i energetskom čišćenju životnog i poslovnog prostora. Izuzetno iskustvo na polju neverbalne, telesne i energetske komunikacije, stekao je baveći se Ki aikidoom, aktivno 22 godine, od čega 8 godina kao instruktor.