Integralna refleksologija

 

Refleksologija je drevna disciplina i odličan dijagnostički metod.

Stimulacijom refleksnih tačaka na stopalima, rukama (šakama) i licu, uspevamo da podstaknemo bolji rad organa koji su direktno povezani sa određenim tačkama. Preko stopala, šaka i lica možemo doći do vrednih zaključaka i postaviti dijagnozu o zdravstvenom stanju našeg organizma, našem hormonskom i emotivnom statusu i o našem energetskom prilivu i odlivu.

Kineski lekari su napravili precizne mape refleksnih zona stopala i ruku još pre 5000 godina. Ova veština je takođe popularna i u Evropi i Americi, a kod nas je priznata od 2007. godine kao tradicionalna metoda lečenja. Smatra se da stimulisanjem refleksnih tačaka dodajemo telu dodatnu snagu i koncentraciju. Ova metoda služi i za lečenje ozbiljnih zdravstvenih problema, tipa skleroza multipla, koja se upornim tretmanima u ciklusima i od po godinu dana uspešno tretira. Tretman se preporučuje jednom nedeljno.

Kada se kod zdravog subjekta primeti energetski disbalans, putem određenih refleksnih tačaka na stopalu uspevamo da regulišemo priliv energije i da sprečimo začetak bolesti, koja se može manifestovati zbog manjka energije koji određeni organ manifestuje. Oslobađanjem energetski blokiranih kanala, zdrava energija će prostrujati celim telom, a pravilan dotok biti uspostavljen do organa koji baš tu zdravu energiju treba.

Prvim refleksološkim tretmanom postavljamo dijagnozu. Na dodir, testirajući granicu bola koju klijent manifestuje, mi znamo da li se radi o hroničnim ili akutnim zdravstvenim problemima. Energija će prostrujati meridijanima duž našeg tela, koji i jesu energetski kanali kojima energija struji. Naše telo će aktivirati energiju ozdravljenja, detoks organa će se aktivirati. Isto tako, drenaža suvišnih tečnosti, problemi digestivnog trakta, iritiranog debelog creva i opstipacije se znatno smanjuju. Smanjiće se anksioznost i nivo stresa, regenerisaće se i osetiti smanjenje hroničnog umora. Čukljevi se smanjuju i manje su bolni. Leče se alergije, prehlade. Jačamo imuni sistem itd.

Ovaj tretman traje 50 minuta i praktikuje se u ciklusima od po 6 tretmana. Prve nedelje se primenjuju tri tretmana svakog drugog dana, sledeće nedelje dva, i poslednje nedelje jedan završni tretman. Savetuje se održavanje jednom mesečno. Idealno bi bilo uraditi ciklus od šest tretmana refleksologije u periodu proleće-jesen, tj. oko perioda promene godišnjeg doba. Ova tehnika se preporucuje za sve uzraste, tako i za male bebe i jako je prijatna i opuštajuća. Nema kontraindikacija sem u trudnoći. Njom se leče svi hronični i akutni statusi: svi bolovi, problemi digestivnog trakta, hormonski i menstrualni problemi, migrene, cirkulacije i otoci, hronični umor, visok pritisak, alergije, sinusi... Ovaj tretman se može kombinovati i sa drugim tehnikama, kao sto su kvantna harmonizacija (po metodi dr Kinslow-a), hromopunktura kristalima, aromaterapija, Bahove kapi, i tako u potpunosti obuhvatiti i poboljšati zdravstveno i emotivno stanje našeg klijenta.

Terapeut

Dragana Blagojević Lombardelli

Dragana Blagojević Lombardelli
Terapeut holističke, psihosomatske i prirodne medicine (naturopata)

Rođena 1967. god. u Beogradu, gde je i završila studije ekonomije.
U Italiji je od 1989. god. a studije je nastavila u Bolonji.
Član je Federacije italijanskih naturopata "Riza".

Specijalizacije: Hromoterapija - hromopunktura, floriterapija, aromaterapija, bars, integralna refleksologija, iridologija, eubiotica - pravilna ishrana, Wingwave coaching, anti-stres tehnike, fitoterapija, gemmoterapija