KIROPRAKTIKA

Pregled i konsultacije: besplatno
Trajanje tretmana: 60 min
Cena: 4.800 din

Problem

Svaki dan smo sve više žrtve brzog života, mobilnih telefona i kompjutera koji nas primoravaju na dugo sedenje. Nepravilan položaj leđa i vrata se često javlja kod ljudi koji rade kancelarijske poslove, kod onih koji voze, i najviše kod onih koji koriste mobilne telefone (a to svi radimo). Nervi za čitav organizam prolaze kroz kičmu, zato i najmanje izmešten pršljen može prouzrokovati pritisak na nerv, a samim tim i na organ koji taj nerv kontroliše. Kada se kiropraktikom skine pritisak sa nerva, osobi često nestanu problemi i sa organa ili žlezde koji su stimulisani od strane tog nerva.

Koje probleme kiropraktika rešava?

Glavobolje
Bolove u leđima i vratu
Diskus herniju
Spondilozu
Kifozu
Sportske povrede
Teniski lakat
Smanjenu pokretljivost ramena
Astmu
Hipertenziju mišića
Stres
Hormonski disbalans
Probleme sa štitnom žlezdom
Povećava sportske perfomanse
i jos mnogo toga…

kiropraktika-1-web

Rešenje

Kiropraktika je manipulativna tehnika kojom se nameštaju zglobovi i vraćaju u pravilan položaj. Nameštanjem kostiju rešavamo uzrok problema, koji se najčešće nalazi u kičmi koja je “magistrala” za nerve koji kontrolišu ostatak organizma.

Rezultati: ispravno držanje, otklanjanje glavobolje i bolova u čitavom organizmu, otklanjanje problema sa kukovima, ramenima, nameštanje isčašenja, vraćanje pokretljivosti, saniranje išijasa, spondiloze, diskus hernije itd.

Kiropraktika je idealna terapija za išijas i diskus herniju. U tretmanu kiropraktike koriste se metode dekompresije, koje prave veći prostor između pršljenova što omogućava diskusu da se vrati na svoje prirodno mesto.

Takođe, ovaj tretman je pogodan i za ljude koji nemaju konkretan problem ili bol, zato što kiropraktika povećava pokretljivost tela i čini da se bolje osećamo, kao i da imamo više energije i bolju koncetraciju. Pofesionalni sportisti redovno koriste kiropraktiku kako bi povećali svoje perfomanse i iskoristili puni potencijal svog tela.

Opis tretmana:

Tretman kiropraktike u proseku traje sat vremena. Bitno je naglasiti da je tretman potpuno bezbolan. Prvo se uradi detaljan sistematski pregled pacijenta. Analizira se njegovo držanje i položaj kičme, vrata i kukova. Dijagnostifikuju se problemi, a potom sledi kratka masaža koja opušta mišiće. Zatim se namešta čitavo telo od glave do pete: vrat, ramena, laktovi, zglobovi šake, prsti ruke, gornji deo leđa, donji deo leđa, kukovi, kolena, skočni zglobovi, stopala, prsti noge.

Efekti posle tretmana su: veća pokretljivost u svim zglobovima, bolja cirkulacija u čitavom organizmu. Osoba se posle tretmana oseća kao da je mnogo lakša, a dah je mnogo dublji jer su mišići rasterećeni.

kiropraktika-2-web
Terapeut

Nikola Perović

Nikola Perović se godinama posvećeno i uspešno bavi kiropraktikom, Atlas kiropraktikom i srodnim tehnikama osteopatije, koje poboljšavaju celokupan rad organizma. Atlas (prvi vratni pršljen) namešta švajcarskom metodom "Atlas ProFilax" i uz upotrebu profesionalnog aparata. Školovanje je završio u SAD-u i Nemačkoj. Nikola je i Reiki Master. Pomoću reikija isceljuje na sva 3 nivoa: fizičkom, mentalnom i duhovnom. Holističkim pristupom uspešno rešava čak i teže slučajeve diskus hernije, išijasa, spondiloze i slično, čemu svedoče brojni zadovoljni klijenti. Odlične rezultate je, takođe, postigao u radu sa sportistima.