17274986_1467956239906018_491247557_n

Maja Popov

Osnivač je Holističke akademije Maja Popov. Maja je sertifikovan učitelj i predstavnik za Srbiju – European Yoga Federation i Word Movemen for Word Movemen for Yoga and Ayurveda. Diplomirala je na Fakultetu za sport i turizam TIMS u Novom Sadu i odbranila master rad na Fakultetu za menadžment u sportu. Sa meditacijom i jogom se upoznala već sa 13. godina. Sa 18. godina u Ukrajini i Švajcarskoj je završila kao najmlađi učitelj Transcendentalne meditacije i yoge. Kroz život najvišeg Vedskog znanja učila je od najvećih učitelja današnjice Maharishi Mahes Yogija (Transcendentalnu Meditaciju, Joga sutre, Ayurvedu, Djotis, Vastu).

Kod ing. Jadranka Mikleca se i specijalizovala za Terapeutsku yogu i individualni pristup vežbanju, koji već godinama uspešno sprovodi učenicima i profesionalnim sportistima. Sistem Ashtanga yoge učila je od Davida Wiliamsa, koji je prvi upoznao zapadni svet sa Ashtanga yogom. Idealan sistem vežbi za kičmu koje čine bazu u Terapeutskoj yogi je naučila od Maharishi Swami Dev Murtija. Pulsnu dijagnozu i marma masažu završila je kod dr Ernesta Srota, direktora nemačke akademije za ajurvedu. NLP edukaciju završila kod dr Nade Kaiser i dr Vesne Danilovac.

Maja je dizajnirala svoj terapijski i individualni pristup yoge svakom pojedincu u odnosu na njegovu fiziologiju, godine ili stanje. Nije više dovoljno samo vežbati, mora se voditi mnogo računa i o ishrani, okruženju, načinu razmišljanja. Važno je da naučimo pravilno vežbati, disati i pozitivno se uzdizati. Jednom kada naučimo kako to sve primenjivati imaćemo znanje za ceo život.

Vlasnica i urednica časopisa Yoga & Fitness. Izdala dve knjige i dva DVD-a yoge. Dugogodišnji je saradnik mnogih časopisa, radio i TV emisija na RTS-u, B92, Pink-u, RTV-u itd. Učestvuje kao predavač na različitim seminarima.