Psihološka podrška

1h rada iznosi 6 000 din

(ukoliko tretmani traju duže, cena se proporcionalno uvećava)

 

Seanse je moguće raditi korišćenjem sledećih platformi: Skype, Zoom, Meet

ZAN_4630

Psihološka podrška je opšti pojam za proces promene koji se odvija kroz dijalog psihološkog savetnika/psihoterapeuta i klijenta. To je način da klijent sazna više o svojim mislima i osećanjima, kao i da razume uzroke i sačini strategije prevazilaženja aktuelnih problema.

Rad na sebi može biti podstaknut trenutnim životnim teškoćama – možda se suočavate sa problemima u partnerstvu, imate blokadu da zamenite posao, doživljavate krizu zbog trenutnog neuspeha u školi/edukaciji/poslu, nailazite na probleme u međuljudskim odnosima sa bliskim ljudima ili prijateljima, suočavate se sa gubitkom drage osobe ili nečim drugim, što je vama važno.

Sa druge strane, rad na sebi i razvoju svoje ličnosti može da krene iz radoznalosti, želje da upoznate bolje sebe, potrebe da istražujete svoje aspekte koji vas koče da živite kvalitetnije, ili čak spremnosti da kroz rad na sebi kreirate nove prilike. Na taj način možete ostvariti željene akcije koje vas vode do promena i života sa blagostanjem, unutrašnjim mirom, a pre svega dubokim spoznajama kojima možete sebe da vodite ka putu svesnosti i sagledavanja života iz jedne meta perspektive sa više razumevanja, ljubavi i empatije.

Psihoterapija Transakcionom Analizom

Ako želite da dublje otkrivate svoju ličnost kroz proces psihoterapije, unapređujete svoju komunikaciju upoznajući i primenjujući TA koncepte u svakodnevnom životu, saznate kako su vaša prošlost i detinjstvo uticali na ono što ste vi danas, menjate svoje stare odluke i donosite nove i funkcionalnije, uvažavate sebe i druge na jedan ok-ok način, kao i da podizanjem svoje svesnosti i razumevanja unutrašnjih procesa gradite sebe na putu samoljubavi, samoprihvatanja i samovrednovanja, onda je Transakciona Aanaliza put koji možete lako da razumete, usvajate i primenjujete u svom životu.

Analiza snova metodom intervjua

Kad sa pažnjom zakoračite u svet svojih snova poklanjate sebi mogućnost da saznate savete svog najmudrijeg dela ličnosti – Nesvesnog. Zašto vam se onda ponavljaju uznemirujući snovi? Zašto se pojavljuju neki apsurdni, čudni, ali i čudesni sadržaji? Šta oni znače? Kako nam Nesvesno pomaže? Kako da ga razumemo? Kako da pretvorimo poruke sna u aktivnost koja može da nam promeni pravac kretanja kroz život? Upoznavanjem sadržaja sna, detaljnim sagledavanjem i opisom sadržaja sna stiče se jasna slika, osnov za pravljenje mosta ili prevođenja sadržaja sna sa događanjima u životu. Ove spoznaje unose novu energiju, kvalitet i naše otvaranje ka donošenju novih odluka u životu pred nama.

ThetaHealing

Ako ste zaljubljenik u onostrano, želite da zavirite u spiritualni svet upoznavanja sebe, svoje duše, višeg Ja, Božanskog tempiranja, želite da otkrijete kako su rane traume ili neprijatne situacije uticale na programiranje vašeg uma, kako su vaši preci uticali da živite njihova uverenja danas i, najvažnije od svega, želite to da promenite, da se oslobodite prošlih i zastarelih verovanja koja blokiraju i ograničavaju put ka osvajanju vrlina, izobilja i bezuslovnoj ljubavi, od srca vas izazivam da zakoračite u jednu autentičnu avanturu koja iz korena menja vašu realnost i percepciju sveta i života u njemu.

Timeline healing

Timeline healing kao spiritualna metoda svoje osnove pronalazi u najnovijim istraživanjima kvantne fizike i nelokalnih fenomena, koristeći teta ili alfa moždane talase. Vođenim meditacijama dovodi osobu do stapanja i sjedinjavanja sa svojim Višim ja i isceljivanja prošlih i budućih vremenskih linija. Isceljivanjem neke prošle situacije stvara se nova mogućnost i promena koja se odigrava u našim životima na našoj dominantnoj vremenskoj liniji koju živimo sada i ovde. Kroz meditativan proces osoba može lako da radi i isceljuje svoju prošlost u ovom i prošlim životima, kao i svoju sadašnjost i budućnost. Koristeći različite tehnike ova metoda omogućava povećavanje vibracije svesti, isceljivanje šest nižih tela svoje duše, stvaranje novih prilika za život u svojoj dominantnoj vremenskoj liniji, upoznavanje i sagledavanje svojih Prošlih i Budućih ja iz drugačije perspektive i pristup mnogobrojnim znanjima i informacijama.

Lična karta duše

Lična karta duše vam omogućava da bliže upoznate ko ste na najdubljem nivou postojanja i u kojim pravcima možete usmeriti svoju kreaciju radi prosvetljenog samoizražavanja koje raduje našu dušu i na najbolji i najuzvišeniji način koristi naše darove i prirodne talente. Nesvesne blokade i negativno polarizovani energetski fenomeni koji nas u svakodnevnom životu sabotiraju da naš život bude kreativno, kontinuirano potentno i uzbudljivo stvaranje kao izraz jedinstvene i neponovljive suštine našeg bića ovim postupkom se grupišu po istorijskim scenama sa najvećim potencijalom za korenite transformacije i duhovno isceljenje. Ovako pripremljena lična karta duše se radi samo jedanput za svakog zainteresovanog klijenta, a zatim služi kao moćan osnov za dalji efikasan rad koji se raspoređuje na nekoliko termina.

 

Anita Marković

Anita Marković

Psihoterapeut i psihološki savetnik

Analitičar snova

Praktičar Theta Healing-a i Timeline Healing-a

Diplomirani defektolog, master surdoaudiologije

Anita je rođena 27.09.1974. godine u Beogradu, gde je 2000. godine završila studije defektologije, a zatim nastavila svoje profesionalno usavršavanje. Psihološki savetnik iz oblasti transakcione analize postaje 2016. godine, a 2020. godine međunarodno sertifikovani psihoterapeut iz oblasti transakcione analize (CTA). Članica je Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije (UPSKS), Balkanske asocijacije za transakcionu analizu (TAUS) i Evropske asocijacije za transakcionu analizu (EATA).

U vreme studentskih dana se interesuje za pružanje psihološke pomoći, pa je tako kao volonterka radila na SOS telefonu za decu i žene žrtve nasilja. Ljubav prema psihologiji razvijala je u početku kroz psihološke radionice za psihodramu kojima je rukovodio dr Dušan Potkonjak, a zatim i kroz analizu snova u okviru iskustvene grupe koju je vodio dr Ivan Nastović. Kroz dalju edukaciju iz oblasti analize snova 2016. godine stiče diplomu za analizu snova metodom intervjua dr Gejl Dilejni – The Delaney & Flowers Dream and Consultation Center Diploma Program.

Svoj rad sa klijentima obogaćuje i dodatnim veštinama kao praktičarka duhovnih metoda rada kroz ThetaHealing i Timeline Healing (isceljivanje vremenskih linija). Sertifikovani lider joga smejanja postaje 2017. godine, a joga instruktor 2019. godine, integrišući sve pobrojane pristupe u svoj profesionalni repertoar na načelima pozitivne energije, bezuslovne ljubavi i poštovanja.

Profesionalno iskustvo je sticala radeći u NVO sektoru na različitim poslovima kao članica UO, predsedavajuća Skupštine i koordinatorka za individualni rad sa decom i njihovim porodicama. U okviru PU „Dečji dani“ je radila sa decom sa smetnjama u razvoju i u okviru razvojne grupe sprovodila proces inkluzije. U svojoj privatnoj praksi u okviru studija „AniMašta“ sarađuje sa Holističkom akademijom „Maya“ i Healing Centrom Montenegro, oslanjajući se na posvećenost, empatiju i iskrenu želju da pomogne i bude podrška.

Pored svega navedenog interesuju je i meditacija, pisanje, fotografija, zdrava ishrana i planinarenje. Udata je i ima ćerku Liru.