Psihološka podrška

Trajanje tretmana (može i preko skypa): 60 min
Cena: 4.500 din

Psihološka podrška

Psihološka podrška je opšti pojam za proces promene koji se odvija kroz dijalog edukovanog psihologa i klijenta. To je način da klijent sazna više o svojim mislima i osećanjima, kao i da razume uzroke i sačini strategije prevazilaženja aktuelnih problema.

Rad na sebi može biti podstaknut trenutnim životnim teškoćama – možda se suočavate sa problemima u partnerstvu, imate blokadu da zamenite posao, doživljavate krizu zbog trenutnog neuspeha u školi/edukaciji/poslu, nailazite na probleme u međuljudskim odnosima sa bliskim ljudima ili prijateljima, suočavate se sa gubitkom drage osobe ili nečim drugim, što je vama važno.

Sa druge strane, rad na sebi i razvoju svoje ličnosti može da krene iz radoznalosti, želje da upoznate bolje sebe, potrebe da istražujete svoje aspekte koji vas koče da živite kvalitetnije, ili čak spremnosti da kroz rad na sebi kreirate nove prilike. Na taj način možete ostvariti željene akcije koje vas vode do promena i života sa blagostanjem, unutrašnjim mirom, a pre svega dubokim spoznajama kojima možete sebe da vodite ka putu svesnosti i sagledavanja života iz jedne meta perspektive sa više razumevanja, ljubavi i empatije.

Psihoterapija Transakcionom Analizom

Ako želite da dublje otkrivate svoju ličnost kroz proces psihoterapije, unapređujete svoju komunikaciju upoznajući i primenjujući TA koncepte u svakodnevnom životu, saznate kako su vaša prošlost i detinjstvo uticali na ono što ste vi danas, menjate svoje stare odluke i donosite nove i funkcionalnije, uvažavate sebe i druge na jedan ok-ok način, kao i da podizanjem svoje svesnosti i razumevanja unutrašnjih procesa gradite sebe na putu samoljubavi, samoprihvatanja i samovrednovanja, onda je Transakciona Aanaliza put koji možete lako da razumete, usvajate i primenjujete u svom životu.

Analiza snova metodom intervjua

Kad sa pažnjom zakoračite u svet svojih snova poklanjate sebi mogućnost da saznate savete svog najmudrijeg dela ličnosti – Nesvesnog. Zašto vam se onda ponavljaju uznemirujući snovi? Zašto se pojavljuju neki apsurdni, čudni, ali i čudesni sadržaji? Šta oni znače? Kako nam Nesvesno pomaže? Kako da ga razumemo? Kako da pretvorimo poruke sna u aktivnost koja može da nam promeni pravac kretanja kroz život? Upoznavanjem sadržaja sna, detaljnim sagledavanjem i opisom sadržaja sna stiče se jasna slika, osnov za pravljenje mosta ili prevođenja sadržaja sna sa događanjima u životu. Ove spoznaje unose novu energiju, kvalitet i naše otvaranje ka donošenju novih odluka u životu pred nama.

ThetaHealing

Ako ste zaljubljenik u onostrano, želite da zavirite u spiritualni svet upoznavanja sebe, svoje duše, višeg Ja, Božanskog tempiranja, želite da otkrijete kako su rane traume ili neprijatne situacije uticale na programiranje vašeg uma, kako su vaši preci uticali da živite njihova uverenja danas i, najvažnije od svega, želite to da promenite, da se oslobodite prošlih i zastarelih verovanja koja blokiraju i ograničavaju put ka osvajanju vrlina, izobilja i bezuslovnoj ljubavi, od srca vas izazivam da zakoračite u jednu autentičnu avanturu koja iz korena menja vašu realnost i percepciju sveta i života u njemu.

Timeline healing

Timeline healing kao spiritualna metoda svoje osnove pronalazi u najnovijim istraživanjima kvantne fizike i nelokalnih fenomena, koristeći teta ili alfa moždane talase. Vođenim meditacijama dovodi osobu do stapanja i sjedinjavanja sa svojim Višim ja i isceljivanja prošlih i budućih vremenskih linija. Isceljivanjem neke prošle situacije stvara se nova mogućnost i promena koja se odigrava u našim životima na našoj dominantnoj vremenskoj liniji koju živimo sada i ovde. Kroz meditativan proces osoba može lako da radi i isceljuje svoju prošlost u ovom i prošlim životima, kao i svoju sadašnjost i budućnost. Koristeći različite tehnike ova metoda omogućava povećavanje vibracije svesti, isceljivanje šest nižih tela svoje duše, stvaranje novih prilika za život u svojoj dominantnoj vremenskoj liniji, upoznavanje i sagledavanje svojih Prošlih i Budućih ja iz drugačije perspektive i pristup mnogobrojnim znanjima i informacijama.

Anita Marković

Anita Marković

Diplomirani defektolog, master surdoaudiologije

Psihološki savetnik iz transakcione analize, psihoterapeut u superviziji

Analitičar snova (metoda intervjua)

Praktičar Theta Healing-a

Praktičar Timeline Healing-a

Anita je osoba puna posvećenosti, empatije i iskrene želje da pomogne i bude podrška.
Rođena je 1974. godine u Beogradu, gde je završila studije i gde i danas radi. Udata je i ima ćerku Liru.
U vreme studentskih dana se interesuje za pružanje psihološke pomoći, pa je tako kao volonterka radila na SOS telefonu za decu i žene žrtve nasilja. Završava Defektološki fakultet u Beogradu 2000. godine. Postiže rezultate u individualnom radu sa decom najčešće kroz logopedske tretmane, psihološko savetovanje adolescenata i odraslih klijenata prilikom rešavanja svakodnevnih životnih teškoća. U svom radu integriše različita znanja i veštine do kojih dolazi kroz dodatne defektološke i psihološke edukacije i seminare.
Profesionalno iskustvo je sticala radeći u NVO sektoru na različitim poslovima kao članica UO, predsedavajuća Skupštine, koordinatorka za individualni rad sa decom i njihovim porodicama. Svoje profesionalno iskustvo je sticala radeći i u privatnom sektoru u radu sa decom, ali i u okviru rada u PU „Dečji dani“, gde je radeći u vrtiću sa decom sa smetnjama u razvoju u okviru razvojne grupe sprovodila proces inkluzije.
U periodu od 2005. do 2012. godine završava niz defektoloških obuka koje joj pružaju dodatne veštine u radu sa decom, a to su: Opšta reedukacija psihomotorike i relaksacija, Specifična redukacija psihomotorike sa opštom defektološkom dijagnostikom i Savetodavni rad sa decom i adolescentima. Ove programe su vodili značajni stručnjaci iz ovih oblasti uglavnom zaposleni u Institutu za mentalno zdravlje: dr Svetomir Bojanin, Viola Povše Ivkić, Tatjana Govedarica i mnogi drugi.
Ljubav prema psihologiji produbljuje kroz višegodišnju edukaciju u oblasti Transakcione analize. 2016. godine postaje psihološki savetnik, ali i dalje nastavlja svoju edukaciju kao psihoterapeut u superviziji. Sa istom ljubavlju i motivisanošću uči i napreduje u početku kroz psihološke radionice u okviru iskustvene grupe koju je vodio dr Ivan Nastović, a kasnije kroz edukaciju iz oblasti analize snova. Tako 2016. godine stiče diplomu za analizu snova metodom intervjua dr Gejl Dilejni - The Delaney & Flowers Dream and Consultation Center Diploma Program.
2017. godine postaje i sertifikovani lider Yoga smejanja, čime dodatno unapređuje svoj profesionalni rad na načelima pozitivne energije, bezuslovne ljubavi i poštovanja.
Pored svega navedenog ima interesovanja prema pisanju, fotografiji, zdravoj ishrani, jogi, planinarenju, kao i različitim oblicima rada na sebi poput psihodrame, Theta healinga i dr.