Da li ste čuli za Majdfulnes meditaciju koja je potpuni hit u celom svetu?

Imamo veliku čast da 9. juna gošće našeg centra budu Francie i Katarina koje će nam održati ovu sjajnu radionicu.

Radionica Majndfulnes Meditacije:

"Istinska transformacija počinje iznutra"

Subota 9. jun 2018., 11:00 – 17:00 h (10:30 h prijava)

Holistička Akademija Beograd

Reč Majndfulnes (Mindfulness) znači biti u potpunosti prisutan, um i telo ujedinjeni. To je svesnost koja nam pomaže da znamo šta se dogadja u sadašnjem trenutku. Upražnjavajući majndfulnes, zastajete, postajete svesni svog disanja, opušteni u svom telu - i budite u sebi radost što ste živi ili saosećajno zaceljujete sopstvenu tegobu i probleme.

Ova radionica upoznaće vas sa praksom majndfulnes meditacije koja vam može pomoći da smanjite stres, opustite um i telo i vodite mirniji i srećniji život. Majnfulness vam može pomoći da razvijete bolji odnas sa samom/samim sobom i sa drugima - i da postanete sebi najbolji prijatelj.

Upoznaćete se sa praksom tradicionalne majndfulnes meditatcije (u sedećem položaju) i načinom kako da koristite majndfulnes u svakodnevnom životu: meditacija u hodanju, meditacija tokom jela, duboka relaksacija, majndful meditacija u pokretu i plesu, govoru i dubokom slušanju. Radionica obuhvata vođene meditacije, grupne diskusije i praktične vežbe koje vode iskusni majndfulnes instruktori iz Engleske i Nemacke.

Ovo učenje potiče iz tradicije Zen učitelja Tič Nat Hana i prikladno je za ljude svih vera i ubeđenja. Tič Nat Han je budistički monah iz Vijetnama, globalni duhovni učitelj, pesnik i aktivista za mir. Svetski poznat po svojim snažnim učenjima i pisanim delima o majndfulnes praksi i miru, sa preko 100 objavljenih naslova.
Suština njegovog učenja je da kroz majndfulnes možemo da naučimo da živimo srećno u sadašnjem trenutku - i to je pravi način da se razvije mir u sebi i u svetu.

Neki od pozitivnih efekata pohađanja majndfulnes radionice:
- Povećani unutrašnji mir i opuštenost
- Povećana sposobnost prihvatanja i balansiranja emocija
- Bolji odnos i saosećajnije reagovanje prema sebi i drugima
- Veće uživanje u životu

U 13.00h ćemo imati zajednički ručak gde ćemo učiti kako i dok jedemo možemo da meditiramo. Mole se svi učesnici da ponesu jedno vegetarijansko jelo, koje ćemo svi deliti.

Broj mesta za radionicu je ograničen te vas molimo da svoje učešće rezervišete unapred.

Radionica će se održati na engleskom jeziku uz obezbeđen prevod na srpski jezik.

Cena radionice:

Standardna: 25 EUR

Popust: 15 EUR - za studente, penzionere i osobe sa minimalnim prihodima

Instruktor

Katarina Gađanski

Katarina Gađanski je psihoterapeutkinja psihosinteze i transpersonalne psihoterapije koja se školovala, živi i radi u Londonu od 1994. Osim svoje kliničke prakse, Katarina takođe održava radionice i grupe za psihoterapiju, meditacije i lični razvoj, kao i radionice meditacije kroz terapeutski ples i pokret. Osivač je terapeutske meditacije kroz ples i pokret 4 Elemenata DMTM (Four Elements Dance and Movement Therapeutic Method) http://four-elements-dmtm.com/
Katarina već 20 godina praktikuje različite oblike meditacije, a majndfulnes meditaciju od 2007. godine. Posebno ju je zanimalo kako bi mogla da uvede terapeutske elemente meditacije u psihoterapeutski rad te je počela da primenjuje majndfulnes meditaciju u radu sa svojim klijentima koji su patili od anksioznosti i depresije, što je mnogima pomoglo u velikoj meri.
Instruktor

Francie Missbach

Francie Missbach je psiholog, rođena i odrasla u Istočnoj Nemačkoj, ali je u ranom detinjstvu otišla da živi u Zapadnu Nemačku. Nakon studiranja zapadne psihologije u Nemačkoj i Austriji, istočnu psihologiju je otkrila slučajno u jednoj poseti Indiji 2013. godine. Ovo iskustvo joj je iniciralo ličnu meditativnu praksu u kojoj se fokusira na majndfulnes i (samo-) saosećajnost. U svom istraživačkom radu na polju socijalne neuronauke, Francie je koristila zapadne metode da ispituje efekte istočnjačkih meditativnih tehnika.
Njena želja da donese isceljenje i ko-kreira mir u svetu, dovela ju je u Atinu u oktobru prošle godine. Tamo je pomagala u osnivanju majdfulnes zajednice, projekta čiji je cilj podrška izbeglicama i stvaranje mira i sreće kroz suočavanje sa traumama i ekonomskim izazovima.