transcendentalna-meditacija-web

Transcendentalna meditacija - naučno potvrđen program

Zakazivanje na 065/870 4513

Više od 600 naučno – istraživačkih studija sprovedenih u proteklih 30 godina na 160 nezavisnih istraživačkih institucija pokazalo je da Transcendentalna meditacija pozitivno utiče na duh, telo, ponašanje i okolinu. „Transcendentalna meditacija smanjuje mentalnu napetost, smiruje glavobolju, produbljuje odmor, revitališe organizam, uklanja nesanicu, poboljšava imunitet“ – ove reči potvrđuju naučnici nakon završenih istraživačkih studija o Transcendetalnoj meditaciji. Stres u ljudskom životu prouzrokuje porast napetosti. Za njegovo razumevanje potreban je uvid u mehanizam zdravlja i zadovoljstva. Posedovanje materijalnih dobara i uspeh u poslu čine ljude zadovoljnijima, ali je za opšti kvalitet doživljaja odlučujuće stanje tela i duha. Ako stres može svakodnevnu aktivnost da oboji anksioznošću i nezadovoljstvom treba očekivati da će njegova psihofiziološka suprotnost, tj. odmoran i efikasan nervni sistem pridoneti emocionalnom i fizičkom zdravlju. Analogno tome, ako prekomerni stres ometa rad i odlučivanje, pojedinac čije je telo oslobođeno stresa pronalazi nove rezerve energije i inteligencije, radi bolje i misli delotvornije.

TM tehnika

Transcendentalna meditacija je jednostavna, prirodna i nenaporna tehnika dubokog odmora. Veliki korak napred prema unutrašnjem miru, zdravlju, uspehu i sreći. TM tehnika se ne može naučiti iz knjiga ili sa interneta, već samo od specijalno školovanog učitelja TM-a. Kurs možete pohađati u grupi ili individualno.

TM tehnika se lako uči. Starosno ograničenje ne postoji. Potrebno je izdvojiti 5 do 6 dana, svakoga dana po otprilike sat vremena. Lako se uklapa u dnevnu rutinu. Meditiramo dva puta dnevno 15 do 20 minuta. Ujutru kako bi započeli dan odmorni, pozitivni i puni energije i uveče kako bi eliminisali dnevni umor i napetost i kako bi se pripremili za što ugodniju noć. Idealno vreme je pre večere kako bi jeli u miru, a kasnije imali što dublji i kvalitetniji san.

TM tehniku je na zapad doneo indijski filozof i fizičar Maharishi Mahes Yogi. Najpre su je prihvatili najkreativniji, a kasnije potpomognuta mnogobrojnim naučnim istraživanjima i dokazima o mnogobrojnim koristima ulazi u škole, bolnice, firme. Danas je koriste vrhunski sportisti, biznismeni, političari, menadžeri.

Meditacija, kreativnost, mir

Interesovanje zasnovano na naučnim istraživanjima i ličnom iskustvu praktikanata Transcendentalne meditacije, navelo je filmskog reditelja i oskarovca Dejvida Linča da osnuje fondaciju, koja od 2005. godine pomaže ljudima u preko 30 država sveta da nauče TM tehniku. Dokumentarni film „Meditacija, kreativnost, mir“ svedoči o njegovom poznavanju i primeni TM tehnike i njegovim naporima da svet učini humanijim mestom za život svih.

O TM-u kao izvoru neograničene stvaralačke kreativnosti govori i u svojoj knjizi ”Lov na veliku ribu”.

Poznate ličnosti meditiraju

poznati